sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Viikonloppu maahan tutustuen

Intiassa on vaara, että sähköt menevät aina ajoittain poikki. Täälläoloaikanamme niin ei ole vielä käynyt, mutta pari päivää oli dns-palvelin sökö, joten ulkomaailmaan ei saanut yhteyttä, ainakaan netin kautta. Ei sen puoleen, että lauantai-aamusta lähtien en muutenkaan ollut yhteyksien ääressä, kun tuli tutustuttua paikalliseen meininkiin ihan kunnolla.

Viikonloppuna kiersimme sitten maita ja mantuja koko viikon edestä. Yllättävää oli, että lyhyidenkin matkojen kulkemiseen menee varsin pitkä aika. Ensimmäisenä kohteena oli Alibaugin ranta, joka oli paikallisten suosittelema rantalomakohde. Beachilla vietimme muutaman tunnin ja sitten kävimme tsekkaamassa Kolaba Fortin, joka oli 1680 pystytetty suomenlinnamainen linnoitus. Se oli perustettu vastustamaan hollantilaisia, portugalilaisia ja brittiläisiä. Ihmeellistä paikassa oli se, että näimme rannalla vain yhden länsimaalaisen turistin koko päivän aikana.

Sunnuntaina oli vuorossa toinen paikallisten suosittelema kohde, nimittäin Karla's Caves. Kyseessä on n. 100 - 200 ekr luoliin rakennetut buddhalaiset temppelit. Erikoisiksi luolat tekee se, luoliin on hakattu vaikuttavan kokoisia elementtejä ja seinäkoristeita, jotka ovat yllättävänkin hyvin säilyneet tähän päivään saakka. Kuviakin seuraa, mutta nyt olen liian väsynyt, sillä kulunut viikonloppu on ollut pitkä ja vaiherikas. Huomenna on onneksi republic day, jonka johdosta on vapaapäivä töistä. On siis onneksi aikaa levätä.

Ei kommentteja: