tiistai 27. tammikuuta 2009

Republic day

Eilen oli sitten vapaapäivä republic dayn muodossa. Käytännössä päivää juhlitaan Intian yhtenäistymisen kunniaksi, itsenäisyyspäivä (= irtautuminen Englannista) on erikseen. Käytännössä päättelimme, että republic day ei välttämättä tarkoita pelkästään tasavaltaa, vaan republikaanista puoluetta. Tämän kunniaksi joka paikassa liehuivat liput, Intian ja ilmeisesti puolueen oranssit.


Työkaveri liittyi tähän expat-joukkoomme sunnuntaina, joten maanantaina oli varsin loogista lähteä tutustumaan itse Puneen. Tähtäimessä oli sekä shoppailu että Osho asramiin tutustuminen.

Osho oli siis intialainen kylähullu, joka tuli kuuluisuuteen seksiguruna sekä kansankiihottajana. Hän perusti oman lahkon, kävi hieman huume- ja asekauppaa sekä teki ryhmänsä kanssa ensimmäisen bioterrori-iskun Jenkeissä, Dallasissa. Käytännössä tämä toteutettiin siten, että käytiin saastuttamassa ravintoloiden salaattipöytiä salmonellalla vaalien alla, joka johti 700 ihmisen sairastumiseen. Tämän jälkeen Osho pidätettiin ja heitettiin ulos maasta, jolloin hän palasi Puneen lahkonsa pariin. Punessa on siis yhäkin ns. meditaatio ja mietiskelykeskus, jonka puutarhaan pääsimme kurkkaamaan.

Puutarha oli vehreä ja rauhallinen, varsinainen rento kehto tässä intialaisessa vilinässä. Siellä oli paljon intialaisia pariskuntia tutustumassa. Lahkolaisissa oli paljon länsimaalaisia ja heidät oli helppo tunnistaa. Kaikki olivat pukeutuneet nimittäin violettiin. Valitettavasti kuvia ei saanut ottaa, joten kuvia reissusta ei ole odotettavissa.

Ei kommentteja: