maanantai 12. tammikuuta 2009

Etätutustumista kohdekaupunkiin

Kun lähtöön on alle viikko, pitää viimeistään herätä tutkailemaan, mihin sitä päätyykään. Olen yrittänyt nyt kovasti ottaa selvää paikasta, eikä netin ja kuuleman perusteella ihan kammottavaan mestaan ole päätymässä. Keskustelin yhden intialaisen kanssa, joka on lähtöisin Punesta ja hän kehui kaupunkia. Sanoi sen olevan länkkärille yhden helpoimmista juuri sen takia, että se on etelässä (jossa kuulemma on mukavampaa porukkaa) ja että se on tietyssä mielessä varsin kansainvälinen. Kaupungissa on myös paljon opiskelijoita, joten kirjakaupoistakaan ei pitäisi olla pulaa. Koulutusta on myös sotilaille, joten voisi kuvitella, että turvallisuus on taattu, jos ei itse mene tekemään mitään typeryyksiä.

Surffailin muutenkin netissä ja kaivoin tietoa paikasta. Olin huolissani siitä, että löydänkö yhtään kauppaa lähialueilta, mutta ainakin netin mukaan Punesta löytyisi jonkin sortin jenkkiostoskeskus, joka mainostaa itseään mm. seuraavilla houkutuksilla:
  • Hi-speed elevators.
  • Banking and 24-hr ATM facilities.
  • 4-theme cafeterias and restaurants.
  • 8 lifts, each of 10 persons capacity.
  • Pest control treatment.
  • Swank entrance lobby.
  • External illumination with exclusive light fittings.
  • Diesel generator for common lighting and lift.
Ömm... no nuo kahdeksan hissiä kapasiteetiltaan 80 ihmistä on toki jo varsin vaikuttavaa. Teemanmukaiset kahvilatkin voisi olla jänskiä. Pest control treatment - se on hienoa, että erikseen mainitaan tuholaisten torjunnasta. Pröystäilevä sisäänkäynti, onpa tainnut mainospojilla loppua adjektiivit kesken. Ja se, että kauppakeskuksesta löytyy myös valot!! Onpas vaikuttavaa. Dieselgeneraattori kuulostaa kyllä hyvältä, ottaen huomioon, että Intiassa saattaa sähköt katketa harva se päivä. Tosin minun tuurillani ne varakoneet olisivat kuitenkin jostain syystä jumissa juuri sinä päivänä kuin olen hississä ja tuurillani pääsen uudestaan hissin vangiksi. Ei siinä sinänsä mitään, onhan minulla jo hississäkin hengailusta kertynyt aika paljon kokemusta.

Ei kommentteja: