sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Shoppailulauantai

Eilen sitten päästiin ihmettelemään Intian suurinta ostoskeskusta, Ishanyassa. Tai no, ostoskeskusta, joka varmaan on Intian suurin siinä vaiheessa, kun se joskus valmistuu. Nyt vielä käytävät olivat puolivalmiita ja monet tilat ammottivat tyhjyyttään. Muutamia kauppoja oli kyllä avattu ja ne olivat ympäröivään maailmaan nähden aivan käsittämättömiä luksuskauppoja. Aivan ihanaa, erilaista tavaraa, joka ei suomalaisittain katsottuna ollut edes missään mahdottomassa hintaluokassa. Paikalliseen elintasoon nähden paikka oli kuitenkin varsin kallis ja jotenkin niin eri maailmasta kuin ympäröivät telttakylät.

Erikoista ostoskeskuksessa oli, että se oli keskittynyt sisustamiseen, eli esimerkiksi perinteisiä naistenvaatekauppoja ei näkynyt yhtään. Sisustusliikkeistä löytyi kaikkea ihmeellistä ja tuliaisia tuli myös jokunen hankittua. Lisäksi ostoskeskuksessa oli mm. krikettiautomaatti, jossa pääsin testaamaan, miten menneisyyden pesäpallotaidot vertyvät uuden mailan ja pallon yhteistoimintaan. Ensimmäiset kymmenen lyöntiä oli aivan haja-ammuntaa. Kun lyömiseen pääsi kiinni, ei osuminen tuottanut enää sen suurempia haasteita. Lisäksi saatan poiketa tuolla vielä hieman ennen lähtöäni, jolloin saattaa olla, että muutama uusikin kauppa löytyisi lisää.

Illalla kävimme vielä bilettämässä parin tehokkaan tunnin ajan. Lämmin yö, mielenkiintoista musaa ja hyvä tunnelma, mitä muuta sitä voi oikeastaan lauantai-illalta vaatia. Jatkot olivat omalla porukalla meidänä kattoterassilla, josta taisinkin sitten jossain vaiheessa uuvahtaa omaan sänkyyni.

Ei kommentteja: