maanantai 16. helmikuuta 2009

Joogaa aamun sarastaessa

Intiaan lähtiessäni haaveena oli, että joogaisin päivittäin ja löytäisin syvän yhteyden kroppani kanssa. Näin käytännössä olen joutunut joustamaan näistä tavoitteista aika paljon, sillä täällä piskuisessa Magarpatta cityssä ei niin kovasti joogailla. Tai no, paljon täälläkin joogaillaan, mutta ajat näin työssäkäyvälle naisille on monesti varsin kehnoja. Tämän johdosta olen vain kaiholla seurannut joogalle kokoontuvia ihmisryhmiä siinä vaiheessa, kun on lähtö töitä kohti.

Voisihan sitä joogata kai ihan yksinkin, jos liikkeet olisi hallussa ja into olisi kova. Valitettavasti oma intoni on ajoittain hieman heikonlainen, jotenkin sitä aina kaipaa ohjaajan, jotta oikeasti jaksaisi treenata pitkäjänteisesti. Capoa jaksaa sentään tunnin aina silloin tällöin puskea, ihan vain siitä liikkumisen riemusta. Pari kertaa olen jaksanut testailla, mutta muuten itsenäisen liikunnan suhteen on ollut varsin hiljaista. Hieman kuitenkin auttaa, kun on ollut pojat liikuntafiiliksissä niin samalla on tullut tehtyä edes jotain siinä samalla. Lenkki tai kuntosali silloin tällöin pitää mielen virkeänä ja aloittaa päivän kivasti.

Viikonloppuna oli kuitenkin kerrankin mahdollisuus päästä joogaamaan. Resortissa oli kaikille avoimia ilmaisia joogatunteja, joita sitten pääsin hyödyntämään oikein kunnolla. Satuin olemaan vielä ainoa osallistuja joten ilta- ja aamutunti yksityisopastusta oli varsin mielenkiintoinen matka joogan maailmaan. Opettaja oli hyvä, joskin ehkä kehui hieman liikaa notkeuttani (ehkä lähinnä asia häiritsi siksi, ettei sitä notkeutta ole niin erityisemmin kroppaani suotu). Ehdotteli vielä, että olisin ollut aikaisemmassa elämässäni joogi. Muuten oli kyllä oikein mielenkiintoinen ja opastava tunti. Sopivan haastava, muttei kuitenkaan mihinkään aivan äärimmäisyyksiin tarvinnut venyä. Lihakset ovat kuitenkin olleet varsin kipeät tänään ja olo vetämätön, lieneekö syy sitten siinä, että kerrankin pääsi rentoutumaan tai siinä, että vedin kuumana sunnuntai-päivänä varmaan luokkaa neljä litraa nesteitä. Sunnuntai-aamuna oli varsin ihana näköala joogapaikalta, siitä siis kuva ohessa, näköalat olivat kaiteen takaa vastaavanlaiset kuin edellisen postauksen kuvasta.


ps. mahtaisiko kukaan tietää hyvää laskuria blogille? Minulla alkaa olla vahvasti tunne, että kävijälaskurini on kuin varsin buginen, enää se ei havaitse melkein yhtään kävijää, vaikka käyntejä vaikuttaa feedjitin kautta olevan enemmän kuin ennen.

Ei kommentteja: