perjantai 27. helmikuuta 2009

Sähkökatkosten maa

Sähkökatkokset ovat normaali osa Intiaa. Loppujen lopuksi näitä katkoksia on ollut yllättävän vähän, mutta aina ajoittain sattuu päiviä kohdalle, jolloin valot välkkyvät kuin diskossa. Töitä tämä ei suinkaan estä: Paikallisten pöytäkoneet on kytketty toiseen verkkoon, josta aina riittää virtaa. Oma koneeni puolestaan on läppäri, joten siinä on hyvä naputella, kunnes valot tulevat takaisin.

Kodeissa tämä näkyy siten, että on pieniä varageneraattoreita yhdessä jos toisessakin nurkassa. Nykyisessä asunnossa on puolestaan joku vähän isompi, kootumpi varageneraattori, joka pitää huolta, että virtaa riittää. Varsinaiseksi haasteeksihan tuo sähköhuolto menee siinä vaiheessa, kun oikeasti alkaa sadekausi. Siinä vaiheessa infrastruktuuri joutuu jo ihan kunnolla koetukselle, sillä vaikuttaa siltä ainakin joidenkin videoiden perusteella, että täällä saattaa tulla kesällä vettä ihan kunnollakin.



2 kommenttia:

Yvonne kirjoitti...

Aika hurjalta näytti. Ei sitä Suomen kamaralta katsottuna voi oikein kuvitella, mitä olisi asua, jos vettä tulee kunnolla.

zitrone kirjoitti...

Noo, kesällä sitten saattaa nähdä senkin osan Intiaa.