lauantai 19. syyskuuta 2009

Suomen paras kuoro?

Kuoroissa on voimaa ja ne luovat tunnelmaa. Mitä olisikaan esimerkiksi joulunalusaika ilman kuorojen esittämiä joululauluja? Hyvin johdetussa kuorossa yhdistyvät lukuiset äänet ja melodiat ja niiden esitykset ovat monesti hyvinkin vaikuttavia.

Pieni ääni sisälläni on haaveillut laulamisesta kuorossa jo jonkin aikaa. Siinä olisi yhteisvoimaa ja hyvää tunnelmaa. Vielä olen päätynyt ihailemaan kaukaa laulavien ystävien esityksiä. Heillä on lahja, jota kovasti ihailen. Tänä vuonna pääsin haikailussa jo niin pitkälle, että surffailin netissä eri kuorojen sivuja. Sen pidemmälle en kuitenkaan päässyt, sillä elämässä tuntuu olevan jo nyt sen verran puuhaa. Silti on ihanaa, kun aika ajoin saa nauttia kuorojen laulusta ja esityksistä.

Tänään kisataan kakkosella siitä, mistä löytyy Suomen paras kuoro. Nyt ei ole kuitenkaan kysymys siitä, että pystymetsästä olisi napattu laulutaitoisia ihmisiä, joista muutaman viikon realityshown pohjalta olisi rakennettu jonkin sortin viihdettä. Ei todellakaan. Hyvät, vuosia harjoitelleet kuorot ottavat siis toisistaan mittaa, joten se hyvinkin voi olla kokemisen arvoista nähtävää (toki mitenkään suuremmin dissaamatta kaikkia mahdollisia realitypläjäyksiä). Yksi esiintyjistä on Philomela:



Itsekin saatan jännittää paikan päällä, miten kuoroilla menee. Olen kyllä hieman puolueellinen arvioimaan menoa, sillä peukut pidän pystyssä Philomelalle, josta ylhäällä olikin pieni esityksen tapainen. Sinäkin voit kokea tunnelmaa, jos eksyt katsomaan kakkosta 19.10 lähtien.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei vaan hyvä bloggaaja! Täältä Philomela-kuoron syvistä riveistä kiitän ensin kovasti puffista, ja sitten joudun aiheuttamaan pettymyksen: Youtube-linkin kuoro ei ole tämä meidän kotoinen Philomelamme vaan ihan joku muu(kai ulkomainen) kokoonpano. Ihan hyvältä kyllä kuulostivat. Silti suosittelisin vaihtamaan linkin vaikka tähän: http://www.youtube.com/watch?v=TnkwfaBoGho , se on taattua kotimaista Philomela-tuotantoa. Oikein mukavaa jatkoa sinulle, ja pidä Philomela mielessä myös omaksi kuoroksi. :-)

anni

zitrone kirjoitti...

Moi, olen tosi pahoillani, että meni metsään tuon linkin kanssa. Nyt se on vaihdettu. :)