torstai 17. syyskuuta 2009

Habitaren helmiä

Viikonloppu ei ollut pelkästään lepoa ja rauhaa. Erinäisten mutkien kautta päädyin tutkailemaan hyvässä seurassa sitä, mitä sisustukseen erikoistuneilla Habitare-messuilla oli tarjolla. Siellä täällä näpsin kuvia, joskin kaikesta ihanasta ei huomannut tai ehtinyt ottaa. Seuraavat kuitenkin jäivät mieleeni ja vaikka ne eivät muuten päätyisikään kotiini, oli niitä kiva katsella:

Seinäkuvio:

Iittalan seinä oli vaikuttavan pelkistetyn hieno:

Persoonallinen hyllynpäällinen:


Lämpöistä, niin lämpöistä:
Tilaa jakava seinäelementti, joka sopi kumman hyvin teemaan. Itse voisin haluta kanssa vastaavan kotiini, tosin ilman ledejä ja sellaiseen sopivaan soppeen, jota ei itse asiassa tällä hetkellä löydy:


Pärelamppu poikineen. Tuli mieleen vanhat partioajat ja koivulastut:

Söpön pehmeää valoa ympäröstöön valaiseva lamppu:

Retrolamppu kavereineen:
Korilamppu:

Näihin en oikein tiedä, miten suhtautua. Ledejä on kammotukseksi asti, mutta muodossa on jotain, joka hivelee silmään. Voin vain kuvitella, kuinka amerikkalaiset täyttävät näillä joulunaikaan pihansa. Omaan kuviteltuun pihaani en kyllä ainakaan näin räikeänä haluaisi:

Tämä oli yksi lempparilampuistani. Pehmeä muoto toi mieleen lumihiutaleet ja -lyhdyt. Suurien tilojen katseenvangitsija:

Tämä oli oikeastaan aika kammotus, mutta sellaiseksi varsin hauskasti nimetty. "Wow" on ilmeisesti lepotuolin nimi ja se kyllä hyvin kuvastaa varmasti yhden ja toisenkin ensireaktioita näkemästään:

Tuoli. Ei varmastikaan kaikkein mukavin istuttava. Silti toistuvassa symmetriassa on jotain kiehtovaa:

Hieno lamppu. Tämä taisi olla monenkin ryhmäämme kuuluneen suosikki. Bonus-elementtinä lamppu nousi ja laski:

En oikein tiedä, mitä seuraava elementti teki messuilla. Silti punaisen värin käyttö oli sen verran dramaattista, että sekin päätyi kameran muistiin:

Vastapainoa tuoleille ja lampuille:


Nämäkin lamput olivat hienoja. Kuulemma ne oli tehty jollain 3d-printterillä, jos oikein ymmärsin. Tuo vahvasti mieleen lumpeenkukat:

Sama eri värisenä ja hieman toisenlaisessa ympäristössä:

Erilainen vaihtoehto joulupuulle. Tämänkin osalta hieman käyn pientä taistelua itseni kanssa tykkäänkö siitä vai en. Hieno idea ja voisi olla mainion näköinen hieman eri mittakaavassa:

Löytyikö suuria suosikkeja tai jotain, minkä onnistuin totaalisesti missaamaan? Ainakin tuli kierrettyä aluetta oikealle ja vasemmalle, ylös ja alas. Ei kovinkaan systemaattisesti, mutta ainakin paljon tuli nähtyä. Joka tapauksessa oli hienoa käydä toteamassa, että suomalainen muotoilu tarjoaa varsin mielenkiintoista nähtävää. Vertailukohtaa viime vuosista ei ole. Hyrisin kuitenkin tyytyväisyyttä matkalla kotiin.

Ei kommentteja: