lauantai 12. syyskuuta 2009

Singapore sling

Koska arki on viilettänyt ohitseni kuluvana viikkona, on kiva palata vaihteeksi Singaporen kuviin. Kävin siis tutkailemassa Singapore Slingin syntykodin, joka oli hotelli Rafflesin Long bar. Singapore Slingin kehitteli Ngiam Tong Boon 1910-luvulla. Long Bar itsessään tuntui ympäristöltään jääneen kyseiselle vuosikymmenelle, joka teki siitä varsin sympaattisen vierailukohteen.

Hotelli Raffles oli vielä suhteellisen helppo löytää, vaikka ulkona tuli vettä kuin saavista kaataisi. Itse baari taas - hämmentävää oli mennä hotelliin sisään ja sitten vasemmalle, oikealle, suoraan, vasemmalle ja oikealle. Toisaalta ulkona satoi ja valtaosan etsinnästä tein sisätiloissa tai terassien alla, joissa ei kastunut, joten ei yhtään hullumpi. Baariin ohjastava kyltti, johon itse asiassa törmäsin vasta pois lähtiessäni:

Sisäpihan terassi:

Baari sisältä käsin. Paikan erikoisuutena oli tuulettimet, joista tuli mieleen lähinnä englantilaisten ristiretket. Lisäksi jokaisella pöydällä oli kuorellisia maapähkinöitä, jotka kuuluivat mukaan palveluun. Pähkinät kuorittiin ja kuoret heitettiin lattialle.

Tyhjä pöytä nautintohetken jälkeen. Huomaa lattialla näkyvät pähkinänkuoret:

Ja kuva Singapore Slingistä, joka on ehkä aavistuksen turhan makeaa omaan makuuni. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö ollut kiva hengähtää ja siemailla drinkkiä kaikessa rauahssa maanantai-iltapäivän vilinässä.

Yllä oleva kuva on täältä, sillä itse otin kuvia vain poseerauksista drinkin kanssa. Kyseisestä blogista löytyy toinen kertomus Raffles-käynnistä ja blogin kuvissa näkyy myös mainitsemani tuulettimet.

Ei kommentteja: