sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Vesipula vaivaa

Koska vettä ei ole satanut tarpeeksi, on kaupungin vesivarastojen tila hälyttävä. Tämän vuoksi moniin osiin Punea Magarpattan mukaanlukien ei tule lainkaan vettä. Se on tehnyt monista arkisista askareista hieman haastavampia. Samalla oppii arvostamaan elämän pieniä ihmeitä. Yritäpä siivota läikkynyt neste tai pestä tomuiset jalat käyttämättä vettä. Kasvejakin tuntuu typerältä kastella pullovedellä. Puhumattakaan kainaloiden pesusta ja muusta henkilökohtaisesta hygieniasta.

Eilen yöllä tuli taas vettä. Se oli kylmää, eikä sitä missään tapauksessa ollut niin paljon, että suihku olisi toiminut. Olin kuitenkin ihan onnessani, kun baari-illan jälkeen pääsi hieman vilvoittamaan ja siistiytymään. Lähdin siitä, että mieluummin yöllä peseydytään, koska aamulla ei välttämättä taas tule lainkaan vettä. Unenpöpperössä vielä sain hullun idean, että mitä jos täytän kylpyammeen vedellä. Kokonaan en sitä jaksanut täyttää, sillä hanasta tuli vain pieni liru kerrallaan. Kymmenisen senttiä kuitenkin ammeen pohjalle ja naureskelin tälle väsyneelle idealle.

Aamulla en enää naureskellut. Hanasta ei taaskaan enää tullut vettä, joten olin yllättävän tyytyväinen, kun oli varastossa sen verran vettä, että voi pestä kädet vessareissun jälkeen tai että pystyi edes hieman käyttämään sitä siivoamiseen tai ihmettelyyn. Kiitin myös onneani, että olin sattunut pesemään pyykkiä lauantai-aamuna. Lähtö on tiistaina, joten ei ole kauhean kivaa, jos kaikki vaatteet ovat valmiiksi likaisia. Toisaalta se myös helpottaa omaa tilannetta, sillä ei tarvitse murehtia, milloin hiukset voi pestä seuraavan kerran. Siis mikäli tämä vesipula jatkuu pidempäänkin. Ennen lähtöä voi kuitenkin vain toivoa ja odottaa, mikäli rankkasateet taas piiskaisivat maan uuteen uskoon.

Ei kommentteja: