sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Sateen jälkeen

Eilen tuli paljon vettä. Olin juuri lähdössä kotoa, kun huomasin isojen pisaroiden hakkaavan kattoon ja parvekkeelle. Siinä sitten hypähtelinkin puolisen tuntia ottamassa kuvia. Unohdin kokonaan kuljettajan, tosin kuljettaja tuntui olevan myös puoli tuntia myöhässä, sillä lopulta kun päädyin ulos, ei kuljettajaa näkynyt missään. Voi olla, että sade teki kuljettajankin matkan astetta haastavammaksi.

Pari tuntia tuli vettä ja sitten elämä taas palasi uomiinsa, tosin isojen lammikoiden kanssa. Nyt ulkona taas paistaa aurinko ja saa nähdä, milloin tulevat seuraavat kuurot. Säätiedotuksen mukaan tänään olisi niitä taas luvassa 70 % todennäköisyydellä.

Hyviä uutisia kyllä riitti: netti säilyi. Ainakin se oli illalla ja aamulla vielä läsnä. Liikkeistä lähti välillä sähköt, mutta se nyt muutenkin on aivan normaalia tässä maassa. Ilma puhdistui hieman ja ennustetut päivälämpötilat ovat enää siinä 35 tienoilla. Negatiivisiin juttuihin voi laskea ainoastaan sen, että isot lammikot luovat hienoja mahdollisuuksia hyttysille. Kohta voi olla, että niin mäkäräisvoiteelle kuin ohville tulee käyttöä - muutenkin kuin hyllynkoristeena tai kirjapainona.

Parveke:

Naapurin katoksen alla roikkuva lehti:

Saappaat ekaa kertaa tosikäytössä, vielä ei vesimassat uhkaa mennä varsista sisään:

Hieman vettä Magarpattan teillä:


Ei kommentteja: