sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Tuulen tuiverrus kirjan sivuilla

Ikkunat vinkuvat, ovet paukkuvat. Tuuli on tullut kaupunkiin. Hädin tuskin kuitenkaan huomaan sitä, sillä eilen lähdin ostoksille yksi suuri tavoite mielessäni: Stephenie Meyersin Twilight-romaanista alkava sarja.
Kuva: Amazon

Vamppyyrikertomukset eivät lähtökohtaisesti ole se, johon isken ensimmäiseksi silmäni, mutta Suomessa ihmetytti, kuinka englanninkielisten pokkareiden rivistö valloitti tasaisesti myydyimpien kirjojen kärkipäät. Lyhyt keskustelu myyjän kanssa ja lopputuloksena ostamani romaanin lisäksi laukkuun päätyi toinen, nimittäin edellämainittu Twilight. Ostin sen lomalukemiseksi, mutta loma vierähti muissa puuhissa niin nopeasti, että ensimmäistä kertaa ehdin katsoa sitä koneessa. Se oli menoa. Kaksi päivää ja kirja oli luettu. Olin koukussa. Pahasti. Aivot pohtivat kuumeisesti, että miten päästä käsiksi seuraavanan osaan. Löytyisikö niitä edes Punesta? Onnekseni löytyi. Samalla tuli pyörähdettyä kaupassa nimeltä Manneys, joka on ilmeisesti Punen vanhin kirjakauppa. Näin jälkikäteen katsottuna uskoisin, että mistä tahansa tuon sarjan olisi nyt löytänyt. Olin vain jotenkin tosi helpottunut, sillä en nyt osaa luovuttaa, ennen kuin sarja on luettu.

Tänään on ollut upea ilma, kerrankin hieman viileämpää. Olen vain istunut sisällä ja lukenut. 850 sivua takana, sarjan kolmas kirja ehkä kohta puolivälissä. Olen niin toivoton näissä asioissa. Varasto, jonka hankin mahdollista monsuunikautta varten, tyhjenee kovaa vauhtia. Toisaalta, nämä menevät aina kausittain. Välillä innostuu lukemisesta ja kadottaa muun maailman. Välillä taas tekee jotain aivan muuta. Jos kuitenkin lähipäivät ovat hiljaisia, niin se johtuu vain siitä, että olen yhäkin eksyksissä kirjojen maailmassa. Sivut polttavat käsiäni, enkä saa rauhaa, kun tiedän, miten tarina kulki ja mitä lopussa kävi. Enää 1000 sivua maaliin.

1 kommentti:

simran kirjoitti...

Kiva, että Manneys täytti odotuksesi!