sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Juhlat juhlittu

Nyt se saapui, kaivattu ja pelätty toukokuu. Kohta pitäisi kaivaa taas matkalaukku esiin, pyyhkiä siitä tomut ja täyttää se taas kaikella, mitä kuuden viikon aikana voisi tarvita. Pääsee pähkäilemään, miten yhdistää kuuma helle ja kostea sadekausi. Kolme viikkoa kuumaa ja aurinkoa ja kolme viikkoa kaatosadetta, jos tilastot pitävät paikkansa. Tasapainoilla sen tosiasian kanssa, että jossain vaiheessa pitäisi elää sitä arkeakin, eikä aina voi juosta paikasta toiseen suina päänä.

On niin helppo sulkea elämästä se tosiasia, että viileydestä voisi nauttia. Sitä, kuinka innoissaan odottaa, että puut täyttyvät vihreistä lehdistä. Elää niin, että asiat toimivat vanhaan totuttuun tapaan ja erinäiset applikaatiot toimivat. Helppoutta, että puhelimessa tai irkissä voisi vaan sopia tapaavansa hetken päästä. Yksinäisyyttä ei tarvitse kosketella käsin, vaan voi oikeasti tehdä asialle jotain.

Onneksi seuraava reissu on paljon lyhyempi, vain kuusi viikkoa. Toki kuusi viikkoa yksin tuntuu ajoittain pieneltä ikuisuudelta. Sen jälkeen saa kuitenkin olla taas pidempään Suomessa, nauttia kesästä ja elää sitä niin sanottua nuoruutta.

Ei kommentteja: