maanantai 2. maaliskuuta 2009

Viikonlopun shoppailut ja muut kujeet

Viikonloppuna suunnitelmissa oli kiertää kauppoja kaikessa rauhassa penkoen tavaraa, jota olisi kiva viedä kotiinviemisiksi. Loppujen lopuksi en kuitenkaan löytänyt mitään kovin kummoista, tai no miten nyt ottaa. Sain lopulta raahattua itseni räätäliin ja tilasin mittatilauspuvun. Saa nähdä sitten, että mitä siitä tulee, kannattaako täällä teettää pukuja. Kovinkaan kallista se ei ole, siis suhteessa suomalaisten kauppojen hintoihin. Reilulla satasella sai jo ihan kivan puvun, kankaalla, joka tuntui kädessä hyvältä ja näyttikin vielä juuri sopivalta.

Muita vaatteita tai sen suurempaa ostettavaa en sitten löytänytkään. Jotenkin inspiraatio on hukassa tässä värien kirjossa, ei oikein osaa tarttua mihinkään vaatteeseen ja nähdä sen kauneutta. Osittain syy on siinä, että olen yksinkertaisten linjojen yhdistelmä ja täällä tunnutaan rakastaavn eri kankaita, glitteriä ja säihkettä. Leikkauksien kanssa mennään omalta osaltani usein metsään, pituutta ja painoa tästä varresta kun löytyy huomattavasti keskivertointialaista enemmän, mikä tekee sopivien vaatteiden löytämisestä varsin haasteellista.

Suuria saavutuksia ostosten saralla oli kuitenin värien ja pensselien ostaminen. Näin kun haaveilen vapaa-illoista olisi kiva, jos olisi jotain järkevää tekemistä, jolla myös täyttää illat. Monet intialaiset kämpät ovat sisustukseltaan varsin haljuja, joten ajattelin, että josko löytäisin sisäisen taiteilijani ja maalaisin pari taulua elämän piristykseksi. Ensimmäiset yritykset menivät pahasti metsään, en löytänyt värejä, enkä pensseleitä. Yhdestä taulukaupasta sain kuitenkin vihjeen, että mihin kannattaisi mennä. Ensi kerralla myyjän mainitsemasta ostoskeskuksesta ei löytynyt mitään ennen voimien loppumista, joten se jäi sitten siihen.

Seuraavana aamuna onnistuin ostamaan paikallisesta ostarista jotain värejä, joista olin jo ihan onnessani. Kunnes löysin sen varsinaisen kaupan ja nämä aikaisemmin ostamani värit osoittautuivat kangasväreiksi. Eihän sitä aina voi onnistua ensi kertaa. Kohta myös on tulossa holi, värien juhla, joten voi olla että noilla kangasväreillä vielä jotain tekisikin. Saa nyt nähdä.

Oikeasta taiteilijakaupasta ostin kuitenkin lopulta akryylivärejä ja pensseleitä. Eilen olin jo ihan innoissani maalaamassa ekaa työtäni, josta kyllä tuli varsin hirveä. Halusin kokeilla eri tekniikoita ja se meni vähän yli -tai no, kyllä ehkä siitä viimeistelemällä ihan kohtuullinen saattaa tulla. Jossain vaiheessa kuitenkin hermot meni nypläämiseen ja väsymys ja uni vei voiton. Ehkä sitten jossain vaiheessa tällä viikolla jaksan alkaa ihmettelemään uudestaan, miten siitä saisi kelvollisen.

Ei kommentteja: