sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Kiertelyä

Valitettavasti nettiyhteydessä on selkeästi jotain vikaa, kun kolmas kertakaan ei mahdollistanut kuvien latausta. Singaporea on tässä välissä tultu tutkittua olan takaa. Olen käynyt muun muassa eläintarhassa (sekin oli hieno), orkideapuistossa ja nykytaiteen museossa. Olen kuvannut iltaista Singaporea ja tänään kiertelin arabikortteleissa, vierailin moskeijassa ja elektroniikkahelvetti Sim Ling squarella.

Tämän jälkeen suunta olisi ollut yölliseen safariin, mutta sää petti minut. Taivaasta tulee vettä kuin saavilla kaataisi, ukkostaa ja salamoi. Näin ollen tunnin matka yhteen suuntaan yhden safarin takia - taitaa jäädä huomiseen päivään. Valitettavasti myös huominen päivä on viimeinen kokonainen tällä reissulla. Tiistaina onkin aika suunnata ensin Delhiin ja keskiviikkona Delhistä takaisin Suomeen. Kuvia ilmestyy blogiin viimeistään silloin, sillä nyt ei vain mahda mitään, ei tästä kuvien latauksesta mitään tule.

Yleisesti ottaen olen tykännyt Singaporesta valtavasti. Pääkaupunki, joka on vihreä, keskellä luontoa. Ihmiset ovat lähtökohtaisesti ystävällisiä, tosin mitä nyt yksi bussikuski hoki mulle, että "go away, go away". Tänäänkään ei tullut mielestäni mitenkään älyttömän tuikeita katseita, vaikka kiersinkin intia- ja arabikortteleita. Mukaan olin toki ottanut huivin, jolla sopivasti sai peitettyä olkapäät ja kädet, kun meni ihmettelelmään, miltä moskeija näyttää. Iltaelämä näytti vilkkaalta ja monipuoliselta, vaikken tällä reissulla osannutkaan lähteä bilettämään yksin. Jos hostellista olisi löytynyt seuraa, olisin hyvin saattanut harkita. Valitettavasti tällä kertaa kaikki ovat varsin rauhallisia reppureissaajia, joko aivan matkansa alku- tai loppuvaiheessa. Näin ollen ei ole joko vielä tarvetta irrotella tai sitten on irrotellut jo pitkän matkan edestä, eikä enää jaksa kiinnostua kaupungista, joka tuntuu aivan liian kalliilta aasian viidakoiden jälkeen. Joka tapauksessa, vaikka biletys onkin ollut varsin vähäistä - kiva täällä on kierrellä ja ihmetellä. Luonnoltaan tämä on niin erilaista, kuin mihin olen koskaan törmännyt.

Ei kommentteja: