torstai 16. heinäkuuta 2009

Kaikenkarvaiset ystävämme

Lintupuiston jälkeen oli pakko päästä eläintarhaan. Tätä varten tarjotaan lippua, jolla pääsee kiertämään lintupuiston, eläintarhan ja yösafarin kolmen paketissa. Hienojahan ne kaikki olivat. Suurimman vaikutuksen taisi tehdä lintupuisto. Se oli ensimmäinen ja lisäksi en ole aikaisemmin tehnyt niin läheistä tuttavuutta maapallomme suurien siivekkäiden kanssa. Tässä kuitenkin näytille eläinmaailman suuria ihmeellisyyksiä:

Sisäänkäynti:


Puunlatvojen polku:

Aamupala orankien kanssa on eläintarhan yksi erikoisuuksista. Pakkohan sitä oli kokeilla!

Jääkarhu vauhdissa:

Puiden huimat kasvukorkeudet:


Kirahvit:


Leopardin haukoitus:

Kilpikonnan pulahdus:

Mietin kovasti, johtuuko esimerkiksi japanilaisten piirrettyjen hämmentävät otukset ja kiinalaisten lohikäärmeistä näistä valtavista karpeista (?). Kokoa tällä oli ainakin metri ja herätti suuren kunnioituksen jo pelkällä uiskentelullaan.

Perhosen pysähdys:

Lepakko kerrassaan:

Nukkuva lepakko:

Aitaa kovasti koetellaan:

Noin metrin kokoinen kilpikonna. Näitä luulin ensin lasten betonileikkipaikaksi. Sitten huomasin, että ne oikeastaan liikkuivat:

Harvinaiset valkoiset tiikerit. Punenkin eläintarhassa oli näitä, mutta nämä olivat huomattavasti kivemmissa aitauksissa.

Vierailijoita tervehtinyt papukaija:

Parhaat palat pääsee varmaan kokemaan vain siten, että päämäärättömänä tallustelee puiston siimenissä ihmetellen, mitä seuraavan pensaan takaa löytyykään.

Ei kommentteja: