maanantai 28. heinäkuuta 2008

Viela hengissa...

...eika mitaan ole edes viela ryostetty. Puuta voi kuitenkin koputtaa, silla perjantaina kuljimme poliisiaseman ohi ja turisteista muodostunut jono oli niin pitka, etta se ulottui ulos asti. Lisaksi siella ja taalla nakyy poliiseja joko partioivan tai puhuvan jarkyttyneen oloisille turisteille.

Lauantai-iltana paadyimme sitten lopulta tutustumaan fountain show:ta, joka on ilmeisesti se "tunnettu" nahtavyys taalla. Ainoa vain, ettei meidan kummankaan turistioppaat olleet kertoneet siita mitaan, ainoastaan hotellissa joku kysyi, etta missas se kuuluista vesishow olikaan. Siina sitten googlettelimme ja paasimme lopulta ihmettelemaan lahes kahden tunnin vesi ja valoshowta, joka oli suoraan kuin jostain disneyn piirretyista.

Eilen sitten kiersimme Montjuicia ja etsimme hikisesti ravintolaa, joka ei osoittautuisi yhta pahaksi flopiksi kuin perjantainen, ja joka olisi jopa auki. Sunnuntai kun on nain katolisessa maassa pyhitetty, joten valtaosa ravintoloista on kiinni. Turistikraasakaupat ja muutamat pienet ruokakaupat olivat muutaman ravintolan lisaksi ainoat, jotka oli auki. Lopulta kiertelyn jalkeen eksyimme eraalle aukiolle, josta sai hyvaa ruokaa suhteellisen edullisesti. Paivalla kiertelimme sitten olympia-alueella ja kavimme kahdessa museossa. Lampotila oli reilusti yli 30 astetta ja kuuma oli. Illalla viileni, ja lahdimme kiertamaan hostellin seutuja. Tormasimme tapas-paikkaan, jossa oli yli 50 tapasta valittavissa. Juomana oli sitten tietysti sangriaa, jonka ansiosta ilta meni varsin leppoisasti. Tanaan on sitten viimeiset hetket kiertaa tata maata, illalla paluu on Pariisiin ja aikaisin huomenaamulla Tukholmaa. Sita kiertelen sitten yhden paivan ja lopulta illalla on paluu takaisin Helsinkiin.

Ei kommentteja: