lauantai 19. heinäkuuta 2008

Lentorulettia Euroopan halki

Suomessa on tunnetusti varsin kalliit lentolippujen hinnat. Esimerkiksi tällä hetkellä suorat lennot Barcelonaan maksavat yli 800 euroa Finnairilla. Skyscanner ei löydä paluulentoja ja kilroynkaan haulla tulee hinnaksi lähes 400 euroa. Lennot kannattaakin yleensä hankkia jo kuukautta aikaisemmin, mutta silloinkaan en onnistunut löytämään lentoja alle 330 euron. Nämäkin sisälsivät pitkät ja hankalat vaihdot. Luova hulluus kuitenkin kannattaa, sillä kohteita ja halpalentoyhtiöitä on Euroopassa paljon, eikä yksikään hakukone onnistu kartoittamaan niitä kaikkia.

Olimme suunnitelleet kaverin kanssa Barcelonan-visiittiä jonkun aikaa jo hieman ennen Japaniin lähtöä. Itse bongasin ryanairilta halvat lennot (80 e) Tukholmasta Pariisiin ja siitä matkan suunnittelu lähti. Koska kyseessä on ryanair, täytyy varata parikymppiä suuntaansa siirtymään kentälle, eli siihen tulee vielä se 50 lisää siirtymäkustannuksia edestakaisin. Helsinki-Tukholma -väli onnistui sitten 80 eurolla ja Pariisista löytyi Barcelonaan ihan oikeatkin lennot 120 eurolla. Kokonaisuudessaan siis kustannuksia tulee suunnilleen saman verran kuin suorassakin lennossa, muutaman päivän reissu venyi viikkoon ja pääsee näkemään myös Pariisia ja Tukholmaa. Yleensä aika on se kriittinen asia, minkä takia tällaiset venytykset eivät ole mahdollisia, mutta tällä kertaa lomalaisena ei muutama ylimääräinen päivä Pariisissa ja yksi iltapäivä Tukholmassa kuulostanut yhtään hullummalta. Lisäksi sama kaveri asuu Pariisissa, joten yöpyminenkin onnistuu varsin helposti ja näppärästi. Bonuksena on vielä se, että voidaan lähteä samasta paikasta Barcelonaan, eikä tarvitse sopia treffejä mihinkään ihan vieraaseen kaupunkiin ja uuteen kohteeseen.

Matka kuitenkin alkaa tuossa ensi viikon keskiviikkona ja palaan seuraavan viikon tiistaina. Yritän päivittää blogiani taas mahdollisuuksien mukaan. Pariisissa olen matkaillut useampaan kertaan ja varsinkin vaihto-oppilasvuoden aikana kävin siellä useasti. Näin ollen tällä kertaa ajattelin käyttää pari päivää ainoastaan tunnelman aistimiseen ja fiilistelyyn. Sääkin näyttää suosivan, sillä sekä Pariisiin että Barcelonaan oli luvattu keskiviikoksi +26, joka on aika optimaalinen, jotta jaksaa nauttia ja puuhata. Vinkkejä vierailukohteista otetaan kuitenkin innolla vastaan.

Ei kommentteja: