keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Uuteen reissuun

Pieni kipristely vatsanpohjassa ja puolitäysi rinkka nurkassa kertoo, että kohta taas käy matka halki lukuisten lentokenttien kohti uusia seikkailuja. Tällä kertaa seikkailut alkavat jo hyvin lähellä, sillä matkustan ensin Tukholman kautta Pariisiin. Jotta oikeasti korostuisi tämä sana seikkailu, niin matkaa kuvastaa se, että laskin pari tuntia siirtymään lentokentältä toiselle. Valitettavasti lennän kuitenkin Ryanairilla Pariisiin, joten lähtökenttä on Skavsta, joka sitten sijaitseekin 100 kilometria Tukholmasta etelään. Ongelmahan se ei olisi, ellei vaihtoon olisi vain 3 h 45 min ja saapumiskenttä Arlanda, joka puolestaan sijaitsee Tukholman pohjoispuolella. Näillä näkymin flygbuss-vaihtoehdot ovat näppärimmät, mutta niilläkin menee se 2 tuntia pelkästään matka-aikaan City-terminalenin kautta toiselle kentälle. Lisäksi sitten menee jonkun verran aikaan lentokoneesta pääsemiseen, bussien etsimiseen ja yleiseen säheltämiseen, joten tiukaksi menee. Onneksi Skavsta on kai ihan suhteellisen pieni kenttä, joten uskoisin, että reilu tunti riittää, mikäli vähän selittää ja pyytelee anteeksi.

Kiireen johdosta olen jo vaihtanut jokusen kruunun valmiiksi lompakkoon, kaivanut kaikki turhat kamat pois rinkasta, jotta se mahtuu käsitavaroihin, mitannut rinkan useaan kertaan, jotta se tosiaan täyttää kaikki ehdot (puoli senttiä menee pituudesta yli, mutta eiköhän se ole ihan ok noin) ja pakannut mukaan tulevat nesteet kymmeneen kertaan uudestaan, kun on aina löytynyt joku aurinkorasva/deodorantti/muu vastaava, joka ehdottomasti pitää vielä mahtua siihen litran nestekiintiöön. Onneksi on sentään Japanista ostettu yhden litran lentopussi valmiina, joten ei tarvitse sitten Helsinki-Vantaalla säheltää noiden lentojen kanssa. Lisäksi olen kirjoittanut ylös netistä hakemani bussiaikataulut, opiskellut Skavstan ja Arlandan lentokenttiä ulkoa ja jännittänyt jo ihan liikaa varoiksi huomiselle. Toivottavasti ei sitten huomenna enää tarvitse.

Nyt pitää sitten enää huomenna herätä ihan tuskaisen aikaisin, hypätä koneeseen ja pitää sormet ristissä, että Finnair tosiaan pystyy pysymään aikataulussaan tämän kerran ja laskeutumaan kasilta Arlandaan. Pitäkää mulle peukkuja, sillä onnea mä jonkun verran tarvitsen tuossa harhailussa Tukholman halki!

Ei kommentteja: