sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Lomahaaveita syksyn sateiden keskellä

Niinhän ne tulivat, syksyn sateet. Kylmät, vihmovat tuulet, jotka riepottelivat varautumatonta kulkijaa. Hiljaiset sunnuntait, kun kaupat ovat sulkeneet ovensa. On ainakin aikaa toipua iltojen riennoista. Kiirettä on hieman pitänyt viime aikoina. Tai oikeastaan voisi sanoa, että olen puuhannut paljon kaikkea mahdollista. Kiire kun on yleensä itse luotua. Olen nähnyt tuttuja, bilettänyt tai istunut iltaa. Se tavallinen kuvio siis. Ei siis auta muuta kuin haaveilla tulevan vuoden kohteista:

(lähde: Mondo)
Hong Kong matkakohteena on taas tupsahtanut haaveisiin, jos se sieltä on missään vaiheessa poistunutkaan. Saa nähdä, jos vaikka liput saisi jossain vaiheessa hankittua ja pääsisi ihmettelemään, mitä tuo Aasian metropoli toisi tullessaan. Töissä on kyllä ollut viime aikoina varsin tapahtumarikasta, joten saa nähdä, milloin olisi sopiva hetki pakata matkalaukku lomaa varten. Se ei välttämättä ihan heti ole odotettavissa - valitettavasti. Hong Kong kun on sen verran kaukana, että vähintään tarvitsisi reilun viikon - mielellään kahden - matkan, jotta aikaeroväsymyksestä pääsisi irti ja ehtisi hieman toden teolla tutustua kaupunkiin.

(lähde: Berlin Tourismus)

Toinen kohde, joka välkkyy korkealla haaveissani, on Berliini tai jokin muu Saksan kaupunki. Pieni, nopea pyrähdys saksalaiseen ympäristöön ennen joulua tekisi terää. Näen jo mielessäni joulumarkkinat ja haistan paikallisen glögin (oikeammin Glühweinin), tuoksun nenässäni. Saa nähdä, saanko haaveille katetta, koska glögittely on kivempaa muiden tuttujen kanssa, joten tarvittaisiin myös toinen kaveri, joka haaveilisi yhtä lailla idyllisestä saksalaisen joulunajan juhlistamisesta. Näin tämäkin suunnitelma on vielä pohdinnan alla.

Ei kommentteja: