perjantai 9. lokakuuta 2009

Hei, mitä sinulle kuuluu?

Globaalissa mobiilissa maailmassa on mahdollistettu se, että voi olla koko ajan läsnä, kaikkien kanssa suuressa bittiavaruudessa. Facebookin ja instant messengereiden maailmassa on aina kaveri siellä jossain lähellä, yksittäisen sovelluksen takana. Silti aina hetkittäin pohdituttaa, että kuinka lähellä ihmiset kuitenkaan ovat. Toki, kyllähän nyt statuspäivityksistä hieman näkee, mitä ihmisillä menee, ja mitkä ovat päivän teemoja, hetken mielipiteitä tai keskeneräisiä puuhia.

Aina välillä kuitenkin yllättää, kuinka pitkä aika on kulunutkaan siitä, kun on viimeksi ottanut yhteyttä muihin ihmisiin, siis ihan reaalimaailmassa. Toki kahvittelua on aina kiva käydä silloin tällöin, mutta silti tuntuu, että niihin rakkaimpiinkin ihmisiin ehtii pitää yhteyttä liian harvoin, aivan liian harvoin. Hämmästynyt ääni langan toisessa päässä ihmettelee, että miksi soitat. Aivan kuin muuten vain ei enää voisi soittaa ja vaihtaa kuulumisia, edes sen verran, että kuulisi, ettei suuria kuulumisia ole.

Toki voi miettiä, mitä elämä olisi ilman näitä nettisovelluksia, olisivatko ihmiset jotenkin huomattavasti enemmän lähellä ja kontaktissa toistensa kanssa? Vai olisikovatko asiat vielä yksinäisemmin, jos työ nappaa mukaansa ja harrastuksilla ei ehdi pitää yhteyttää koko ajan kaikkiin ympärillään? Paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia. Silti joskus on aina hyvä muistaa kaikki ne ihmiset, joita ympärillä pyörii ja kuunnella korvat auki ihan livenä, mitä heille kuuluu.

Ei kommentteja: