keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Ensimmäinen askel

Ensimmäinen kohde on Japani, tuo nousevan auringon maa. Päätös tuli nopeasti, kuin puskan takaa, mutta yhtälailla yllättäen tuli tieto lomastakin, joka sen mahdollisti. Japani on ollut sillä pakko-vierailla- ennen-kuin-kuolen-listalla jo pitkään, mutta aikaero, parjattu kalleus ja kulttuurin vahva erilaisuus on pitänyt haaveet siellä taka-alalla. Työpaikan vaihdon yhteydessä mahdollistui kuitenkin niin pitkä loma, että on voi lähteä toiselle puolelle maapalloa muutamaa päivää pidemmälle visiitille, josta toivottavasti mieleen jää muutakin kuin vain aikaerorasitus, kulttuurishokki sekä tärkeimmät turistikohteet.

Olen siis matkalla lähes kolme viikkoa, joista matkapäivien jälkeen jää kaksi ja puoli viikkoa aikaa olla perillä. Tästä ajasta vietän vähän yli viikon Tokiossa, viikon Osaka-Kioto-Nara akselilla ja lisäksi käyn etelämpänä Hiroshimassa tutkailemassa vähän erilaista luontoa ja historiaa. Lisäksi esimerkiksi Nikko ja Himeji kuuluvat niihin kohteisiin, jotka haluan nähdä.

Vielä on lähtöön kuusi päivää ja lennot ja majapaikat on jo varattu. Reissaan yksin, sillä lyhyellä varoitusajalla ei löytynyt kavereita, jotka olisivat pystyneet irtautumaan töistä ja muusta arjesta yhtä nopeasti. Aivan ideaalinen ajankohta ei ole myöskään Japanin matkailulle, sillä kesä-heinäkuussa on menossa sadekausi, jolloin voi tulla rankkoja sadekuuroja, jolloin kadut lainehtivat. Ero Suomen kesäkuuhun tuskin on kuitenkaan valtava, sillä täälläkin on alkukesä usein vetinen ja kylmä. Rankkoihin sadekuuroihin olen myös ehtinyt tutustua retkilläni Saksassa ja niitä rankemmat voi sitten luokitella sen verran ihmeellisiksi, että ne kelpaa myös jo itsessään matkakokemukseksi. Sen verran tuo ennakoitu sadekausi vaikuttaa suunnitelmiin, etten ole ajatellut viettää enempää aikaa Japanin eteläosissa vaikka siellä olisikin ilmeisesti hienoja rantoja nähtävänä.

En ole lukenut koulussa tai muuallakaan aikaisemmin japania, joten viimeisen viikon ajattelin käyttää siihen, että opettelen edes hiraganojen ja katakanojen tunnistuksen sekä ne muutamat perusfraasit, joilla pääsee edes vähän alkuun. Lukuisia tunteja voisin vielä käyttää ottaen selvää mahdollisista matkakohteista. Suuret linjat ja nähtävyydet on jo selvillä, mutta niistä kerron sitten myöhemmin matkan edetessä. Tervetuloa siis jatkossakin lukemaan kaikista hassuista poluista, joille matkan päällä eksyn.

Ei kommentteja: