sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Elämän logiikka ja muut kaverit

Kun pakollisia kursseja ei ole enää käytävänä, on joskus kiva tutustua asiakirjallisuuteenkin. Olen vielä varsin nirso oikeiden tiiliskivien lukemisessa, joten tiedon haaliminen hieman pehmeämmässä muodossa on ollut varsin kova sana. Tutuiksi ovat tulleet muun muassa seuraavat kirjat:

Tim Hartford: The logic of life
Teos on jatkoa kirjalle "Undercover Economist". Tyyli on edellisestä kirjasta tuttu, muttei vaadi edellisen kirjan tuntemista. Hartfordilla on hauska tapa havainnoida ympäröivää maailmaa ja kirja vastaakin muun muassa kysymyksiin, mistä hyvät naapurustot koostuvat, miten eri rangaistuskäytännöt vaikuttavat teinien käytökseen tai mikä on eroamismäärien merkitys onnellisille liitoille
Steven D. Levitt & Stephen J Dubner: Freakonomics
Yksi alansa uurtajista Undercover Economicsin kanssa. Kirjassa pohditaan mm. sitä, mikä tekee täydellisen vanhemman, mitä huijaavilla opettajilla ja sumopainijoilla on yhteistä tai miksi huumeidenvälittäjät asuvat yhä äitiensä kanssa.
Nassim Nicholas Taleb: Fooled by Randomness
Tällä hetkellä kesken oleva kirja vaikuttaa lupaavalta ainakin ensimmäisten sivujen perusteella. Kirja pohtii vielä hieman enemmän erilaisia tilastotieteiden tulosten merkitystä erilaisiin käytännön ilmiöihin. Takana ovat sivut pörssi-ilmiöistä ja kirja kulkee ilolla laukussa mukana.

Pari muutakin kirjaa odottaa kiltisti paikkaa laukussa, niiden esittely jääköön myöhemmäksi. Sokkona on turha esitellä mitään, vaikka pingviinimerkki kulmassa lupaakin hyvää.

Ei kommentteja: