lauantai 4. huhtikuuta 2009

Kesälomasuunnitelmia

Vieläkään en ole saanut Intian kuvia koostettua järkeväksi kokonaisuudeksi. Kärsivällisyyttä sen suhteen, pyydän. Tämä viikko on mennyt toipumiseen, työntekoon, ihmettelyyn ja... kesäloman suunnitteluun.

Liput on siis ostettu. Suuntana on Singapore, jossa vietän viikon 1. -7.7. nauttien kesästä, lämmöstä ja Intian sadekaudelta toipumisesta. Kohteen valintaan vaikuttivat monet asiat: monsuunikausi, jolta halusin välttyä, siisteys ja turvallisuus, jotka mahdollistavat yksin vaeltelun, sillä viikoksi voi olla taas varsin vaikea löytää seuralaista toiselle puolelle maapalloa. Suorat lennot Delhista ja sitä kautta Aasian läheisyyden hyödyntäminen. Hintaero, nimittäin liput maksoivat suunnilleen 300 euroa, kun taas Suomesta samainen kohde olisi lähtenyt noin tuhannella eurolla. Lentoja olisin toki voinut vielä vähän yrittää kaivella. Luultavasti jostain olisi voinut löytää ehkä vielä hieman halvemmat liput.

Nyt lennot ovat suorat, joten aikaa ei kulu älyttömästi muutaman euron säästämiseen. Maksan mieluummin tällä kertaa hieman enemmän nyt siitä, että ei tarvitse kovasti alkaa vekslata ja jännittää. On sillä omalla loma-ajallakin hintansa, kun lomaa on vähän. Paluun ollessa Delhiin 7.7. jatkan matkaani heti 8.7 aamulla, joten kyllä sitä lentokoneissa muutenkin ehtii istua ihan tarpeeksi.

Käsittääkseni Air India on ainoa, joka lentää suoraa lentoa Delhistä Singaporeen. Ainakaan netin eri hakukoneet eivät löytäneet vaihtoehtoisia polkuja. Air Indian oma hakumoottori ei toiminut, joten tilasin lentoliput sitten suomalaisilta sivuilta. Luultavasti tästäkin johtuen saattoi tulla hieman ylimääräistä hintaa. En vain oikeasti jaksanut säätää ja on helpompaa, kun on Suomen kuluttajasuojalain piirissä näiltä osin.

Aikaero Singaporeen on Intiasta viitisen tuntia, joten viikko on varsin lyhyt aika. Lomat on kuitenkin vähissä, joten parempi tuo rykäisy on kuin ei mitään. Pääsee nauttimaan Aasian ihanuuksista oikeastikin ennen paluuta Suomeen. Muutenkin sitä on siinä vaiheessa tietyssä mielessä reissausmoodissa, kun on elänyt taas puolitoista kuukautta Intiassa. Suomesta tuo etäisyys olisi niin pitkä, ettei mitään mahdollisuuksia olisi nauttia lyhkäisestä reissusta, mutta ehkä tämä näin on kiva piristys elämään.

Paluun jälkeen seuraava viikko kuluukin sitten nukkumiseen ja Suomen suvesta ja viimeisistä kesälomapäivistä nauttimiseen. Lisäksi vapun kunniaksi olen kohta viikon lomalla, joten vahvasti alkaa näyttää siltä, ettei tunnelin päässä oleva valo ole pelkästään vastaan tulevan juna, vaan sieltä voisi oikeastikin löytyä portti vapauteen.

Ei kommentteja: