lauantai 27. syyskuuta 2008

Valkoisia vaatteita ja kehonhallinnan vaikeutta

Yksi asia, mikä kovasti ärsyttää monissa kamppailu- tai niihin viittaavissa lajeissa, on tarve valkoisille vaatteille. Sinänsä valkoisessa ei ole kovasti mitään vikaa, mutta ongelmana on nykypäivänä myytävien vaatteiden laatu ja paksuus. On todella vaikeaa löytää valkoista, joka ei näkyisi läpi. Nopealla vilkaisulla reippaasti yli puolet valkoisista vaatteista on niin ohkaisia jo kaupassa, että naapuritreenaajatkin saavat varsin hyvän kuvan päivän alusvaatemuodista. Lupaavammat yksilöt tulee rahdattua sovituskoppiin, jossa joutuu uudestaan kohtaamaan elämän realiteetit. Ei, ei ja vielä kerran ei. Kovasti sitä yrittää itselleen puhua, että kyllä nämä melkein vielä menisi, kun varsinaiseen toimintaan liittyvä hikoilu kastelee vaatteen ja viimeistään silloin näkymät naapurille saattavat aiheuttaa pahojakin traumoja herkille ihmisille.

Sitten päästäänkin toiseen marmatuksen aiheeseen eli siihen kehoon ja lihasten hallintaan. Oma kehoni tuntuu varsin heikosti ymmärtävän sellaisia konsepteja kuin potkiminen hallitusti, käsilläseisonta tai ylipäätään mitään, mikä vaatii tasapainoa tai hieman erikoisempaa akrobaattista toimintaa. Ne ovat sellaisia elementtejä, ettei niitä opi tällä perinteisellä pikajunan-tavoin-vaikka-läpi-harmaan-kiven-mentaliteetilla. Sekös ärsyttää! Pitäisi oikeasti ajatella ja hahmottaa nuo keskivartalon lihakset, mutta vaikka kuinka yrittäisi, ei oppi tunnu menevän perille. Eksyn ajoittain sellaisten lajien, kuin joogan, venyttelyn ja ehkä tulevaisuudessa jopa pilateksen pariin, jotta tuo yhteys kehoon löytyisi. Pallojumppaakin (=tasapainoillaan sellaisen metrin halkaisijan omaavan pallon päällä) olen joskus kokeillut, mutta siinä omalla kohdallani esiintyi sellainen ongelma, että pallo tuntuu näyttävän suunnan ja tahdin, minun vikistessä surkeana perässä. Ehkä jonain päivänä saavutan tämän suuren yhteyden, sitä ennen tulen olemaan suuri katastrofinalku kymmenillä kehoon liittyvillä tunneilla. Puhumattakaan sitten oikeista treeneistä, joissa tuntuu vahvasti, että kaikki muut osaavat ja itse vain räpistelen häpeän ympäröimänä.

2 kommenttia:

Jann kirjoitti...

Mitä lajia treenaat, jos saa kysyä? :)

Ei varmaan siihen käy sininen tai musta puku? Ehkä olisit tämän mahdollisuuden jo käyttänyt... :)

zitrone kirjoitti...

Juuh, valitettavasti ei. :D Tai no, normireeneissä monesti käytänkin jotain muuta, mutta sitten pelatessa tai workshopeissa tarvitsee kyllä ihan valkoista. Lajina on pääasialllisesti capo, eli capoeira.