maanantai 1. syyskuuta 2008

Home, sweet home

Suomessa olen taas pyörinyt viikon verran ja tällä hetkellä alan lopulta sopeutua paikalliseen aikavyöhykkeeseen ja ilmanalaan. Ensimmäiset viisi päivää kävelin haamuna kaupungin katuja, tajuamatta oikeastaan, milloin oli päivä ja milloin yö. Aamulla en oikein antanut itselleni lupaa nukkua (+ tietty että ihan oikeastikin piti mennä töihin) ja sitten laahustin pitkiä päiviä läpi piristyen lopulta illalla siinä vaiheessa, kun uudestaan piti mennä nukkumaan.

Aikaa ei Chicagossa liikaa ollut blogin päivittämiseen, ja kulunut viikkokin tuntui vievän omat voimansa, kun piti keskittyä takaisin tähän Suomen arkeen. Onneksi elokuu on ehkä se kuukausi, jolloin Helsinki tuntuu heräävän eloon ja tapahtumaa riittää joka makuun. Itse harmittelin, kun matkan aikana oli Flow, URB, taiteiden yö sekä Helsingin juhlaviikot, joihin olisin niin halunnut osallistua. Chicagon matka ei kuitenkaan ollut yhtään hullumpi ja ensi vuonna voi sitten yrittää paremmin osallistua.

Jottei arki aivan kokonaan iskisi päälle, voisin vielä seuraavaksi esitellä muutaman kuvan kuluneelta matkalta. Ensimmäisenä Grönlanti, jonka yli lensimme menomatkalla.

Maisemat olivat mielestäni tosi jylhät. Valitettavasti koneen ikkuna ei ollut mistään aivan puhtaimmasta päästä, joten kuva on hieman suttuinen. Seuraavaksi limusiini, joka haki meidät kentältä.

Ei yhtään hullumpi tapa tutustua maahan ensimmäistä kertaa tummennettujen lasien takaa. Myöhemmin kuitenkin huomasimme, etteivät nuo limusiinit mitään aivan harvinaisuuksia olleet Chicagon keskustassa, joka ehkä hieman söi tuota vaikuttavuusarvoa. Silti ihan kätsy tapa matkustaa paikasta toiseen ja kokea hetken olevansa jotenkin erityinen. Seuraavaksi sitten näkymiä Chicagon keskustasta.


Water tower palace. Mielestäni tässä näkyy jotain hyvin tyypillistä keskustan rakentamiselle. Korkeita pilvenpiirtäjiä ja vieressä rakennuksia tai yksityiskohtia, joiden vaikutteita on otettu satulinnoista.


Rainforest Cafe oli kyllä varmasti yksi omaleimaisimmista näyistä katukuvassa. Kävimme myös tutustumassa Chicagoon veneellä, ja seuraavat kuvat ovat siitä retkestä.


Kaupungin silhuetti ja vihreitä aaltoja. Päivän sääkin sattui meitä suosimaan. Samaan aikaan oli lisäksi se Air & Water show, jossa jenkkien ilmavoimat esittivät parastaan.



Paitsi jännän näköisiä, oli noista hävittäjistä lähteneet äänet varsin kunnioitusta herättäviä. Kuitenkin itse tapahtuma oli jotenkin amerikkalaisuuden huipentuma, joten tuo kansallisuushenkisyys meni ajoittain hiemankin yli. Illan päätteeksi menimme tosiaan Sears-tornille, jossa oli baari huimissa korkeuksissa. Seuraavat kovat on otettu sieltä auringonlaskun aikaan.


Alla sitten se hehkuttamani näkymä naisten vessasta. Tuota kieltämättä voisi tuijotella pidempäänkin, varsinkin noin auringonlaskun aikaan.


Nyt kuitenkin vaikuttaa taas siltä, että on aika palata arkeen ja ihan tavallisten töiden pariin. Matkoja ei ole ainakaan aivan heti luvassa, joskaan se ei tarkoita, etteikö uusista voisi alkaa haaveilemaan.

Ei kommentteja: