maanantai 7. helmikuuta 2011

Passihakemusta tiedossa

Passini alkaa olla tullut tiensä päähän. En haluaisi vielä luopua tutusta vihkosesta, joka on matkannut puoli maailmaa mukanani. Leimat, joita kaikkia ei enää edes varmaan saisi.

On älytöntä, että oletusarvo nykymaailmassa on, että passin pitäisi olla voimassa puoli vuotta matkan jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vaikka passini on vielä syksyn loppuun asti voimassa, täytyy se kesää varten uusia. Luultavasti lentoja varatessa saatan tarvita passin numeroa, joten ei auta muuta kuin hoitaa hakemus kuntoon. Syvä huokaus.

Passin hakemista ei ole tehty ihan helpoksi. Sitä varten on mentävä paikan päälle poliisilaitokselle. Käteinen on ainoa, joka kelpaa ja jonoa on vähän turhankin paljon. Tulee mieleen virastot ja tunnelma vuosikymmenien takaa. Syvä huokaus. Silti en taida päästä pitkälle lentolippujen kanssa, ellen hoida itselleni uutta passia. Se myös hidastaa matkojen kiinnittymistä ja tällä hetkellä matkakärpänen on taas päässyt puremaan. Eli vaihtoehtoja ei ole, lähipäivinä taidan joutua menemään poliisilaitokselle ihmettelemään, mikä on tämän talven passitilanne.

Ei kommentteja: