sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lumilla

Kirkas auringonpaiste. Hyytävä pakkanen. Hyväkuntoiset rinteet ja pitävät kantit. Sukset, jotka toimivat todella hyvin. Kaakao, joka lämmitti sisäisesti, kun sormet ja varpaat olivat jo liian jäässä. Legendaarinen pehkubaari, jossa ihmiset tanssivat pöydillä monoissaan (toim huom. minä en tanssinut, koska pöydät olivat jo niin täynnä kun saavuin sisään). Yöelämä, jossa menoa riitti ja aamulla taas rinteeseen.

Hyvä reissu oli, säät suosivat ainakin vuodenaikaan nähden. - 18 astetta lauantaina puri hieman poskia ja -21 astetta sunnuntaina tuntui hetkittäin hieman liialta. Mitä silti ei muutaman laskun eteen kokisi? Vaatteita oli mukana sopivasti, kunnolla kylmä tuli ainoastaan Siilinjärven asemalla odottaessa junaa.

Helsingin päässä VR kämmäili ihan olan takaa - junasta puuttui kokonaan vaunu, jolla matka piti tehdä. Seuraava juna oli taas liian täysi, jotta siihen olisi koko seurueemme mahtunut. Seuraava juna taas - niin, se olisi lähtenyt viisi tuntia alkuperäisen suunnitellun ajan jälkeen. Kulkuväline vaihtui pikavauhtia bussiin (kiitos reissun järjestäjien) ja sillä sitten monta tuntia kohti määränpäätä. Hyvä seura takasi sen, ettei oikeastaan haitannut. Takaisin sentään pääsi junalla.

Kuviakin tuli otettua muutama, ihan vain sen takia, että oli niin kaunista. Pitkään ei kuvia voinut ottaa, sillä sormet jäätyivät paukkupakkasessa. Tässä silti parhaimmistoa:

Järvi, jonka jää piti ylittää rinteeseen pääsemiseksi:

Puut olivat kuin jostain sadusta:

Idyllistä talvimaisemaa:

Rinteet olivat hyvässä kunnossa:

Lisää kaunista maisemaa:

Auringonlaskua kohden:

Kuukauden päästä taas uudestaan. Toivottavasti silloin on jo hieman lauhtunut.

Ei kommentteja: