tiistai 7. syyskuuta 2010

Koneen ihmettelyä

Oi onnea ja autuutta! Sain koneeni takaisin. Sitä oli jo ikävä. En varsinaisesti ole niin itse elektroniikan perään, mutta ne kaikki asiat, mitä koneella voi tehdä. Surffailla sanomalehtien sivuilla, toisissa blogeissa tai katsoa netistä sarjoja (näin televisiottomana arvostaa kaikkia sivustoja, joilla voi katsoa sarjojakin)...

Silti kulunut viikko on ollut opettavainen. Joka ilta ei oikeasti tarvitsisi avata sitä tietokonetta. Joskus voi mennä vain sohvalle ja lukea kirjaa tai lehteä. Tai mennä kerrankin ajoissa nukkumaan, kun ei ole turhia houkutuksia. Samalla huomaa myös selvästi kuinka sosiaalisiin medioihin on kasvanut kiinni ja on orpo olo, kun ei iltaisin voikaan enää tsättäillä jonkun netissä roikkuvan kaverin kanssa. Tuntee hetkellisesti olevan yksin omassa kodissa - siitä huolimatta, että olisi viettänyt koko päivän eri ihmisten kanssa.

Mitä koneelle sitten tehtiin? Sehän oli varsin nihkeässä kunnossa ennen huoltoon lähtöä, jumitteli ja kaatuili. Siniset ruudutkin olivat varsin säännöllinen, joskin aina yhtä yllättävä vieras. Käytännössä puolen tunnin käyttö oli normaalisti koneelle liikaa, mikä ei oikein yhdessä oman kärsivällisen luonteeni ja pitkän pinnani (huom. ironia) olleet match made in heaven. Uusi konekin tässä välissä oli jo harkinnassa, kun hermot hetkellisesti menivät.

Huoltokirjan mukaan emolevy ja jäähdytin vaihdettiin. Muistissa ja jäähdyttimessä epäilinkin jotain olleen vialla. Tämän lisäksi kone oli puhdistettu sisältä pölystä ja bios oli päivitetty. Huolto-opastajalta kuulin vinkin, että kannattaisi muutaman kuukauden välein puhdistaa kone pölystä paineilmalla. Siten sen saisi kestämään vielä pidempään. Varsin hyvä ohje, pitää laittaa korvan taakse tulevaisuutta varten. Ensimmäisen illan testailun jälkeen en ole onnistunut vanhoja huomioita toistamaan, eli lupaavalta vaikuttaa. Testailua voin jatkaa lähipäivät ja toivottavasti pääsen taas muitakin kuulumisia kirjoittelemaan.

Ei kommentteja: