maanantai 17. elokuuta 2009

Vedenalaista elämää

Jotta elämä ei ihan tylsäksi käy, on luvassa taas kuvia Singaporesta. Minulla onkin ollut huono omatunto, kun Intia-kuviakin on varsin suuri läjä vielä käsittelemättä. Toivottavasti ette ole vielä ihan totaalisesti kyllästyneet näihin kesän matkakuviin, kyllä tästä arjesta ehtii ihan tarpeeksi vielä raportoida näin syyssateiden keskellä.

Nyt kuvauksen kohteena oli eteläiseltä saarelta eli Sentosasta löytyvältä akvaariosta löytyneet merenelävät. Odotukset paikasta olivat valtavat, kun kuitenkin akvaario kuului käsittääkseni maailman suurimpien akvaarioiden joukkoon. Pieni pettymys olikin edessä, kun akvaario koostui lähinnä kahdesta isosta huoneesta - toki sieltäkin muutaman oikein nätin kuvan sai näpsittyä. Tässä siis parhaimmistoa:

Kalalaji nimeltä XYZ, ei mitään tietoa enää tässä vaiheessa, mutta valtavan isolta se näytti.

Hait:



Meduusojen lumoava maailma:

Klovnikalat:
Kunnon meritursas:

Rapuja kerrassaan:

Taskurapuja:

Tämä oli tosi hieno, eli oltiin sellaisessa läpinäkyvässä tuubissa, jossa joka puolella ui kaloja:
Merihevonen. Tai oikeastaan kaksi. Huomaatko ne?

Yleiskuva trooppisesta akvaariosta:

Paikan vetonaula, eli vaaleanpunainen delfiini. Vatsapuoli on vielä vaaleanpunaisempi.


Kyllä näitä kuvia jo ihan kaiholla katselee. Ilmassa on syksyn raikas tuuli, tiet täyttyvät koivunsiemenistä ja omenatkin alkavat jo kypsyä. Ei kai tässä voi tunnustaa muuta kuin kesän tappiota syksylle. Silti syksyn raikas tuulahdus voi tuoda jotain uutta elämään, uusia tuulia ja uusia näkökulmia. Eikä koskaan osaa arvata, mitä seuraavan kulman takana löytyykään.

Ei kommentteja: