lauantai 15. elokuuta 2009

Miehet mustissa

Hylätty voimalaitos on loistava paikka konemusiikin uranuurtajille. Kraftwerk on tunnettu paitsi minimalistisesta musiikistaan, myös loistavista keikoistaan. Helsingin Suvilahden yö oli luvattu maa elämyksille ja hyvälle tunnelmalle.

Alun dramatiikkaa:

Mensch-Maschine:

Upeat grafiikat olivat koko keikan alussa taustalla. Ne sopivat käsittämättömän hyvin biisien äänimaailmaan, rytmiin ja tunnelmaan:

Vitamiinit vauhdissa:


Robotit lavalle:
Robottien soitto:
Nummern eli numerot, mitkäs muutkaan:

Radioactivity ja puvutkin loistavat sen mukaisesti:


Upea keikka oli. Sää oli kohtuullinen, eikä sitä juuri huomannut ennen kuin keikka päättyi ja joutui lähtemään kotiin. Konserttia edeltäneissä haastattelussa bändi kertoi soittavansa noin 1-1,5 h, mutta ehkä juuri mukaansa tempautuneen yleisen myötävaikutuksesta soitto loppui vasta varttia vaille kaksitoista (eli keikan pituus oli 1 h 45 min). Kunnon tykitystä, vaikka herrojen ikä alkaa olla siellä 60 vuoden paikkeilla. Biisit ovat yhäkin ajankohtaisia, vaikka ne ovat tehty pahaimmillaan melkein 4 vuosikymmentä sitten. Jotta saisitte yhtään keikan tuomaa fiilistä, niin seuraava pätkä löytyy myös juutuubista:

2 kommenttia:

Simo kirjoitti...

Radioactivity on edelleen musiikillisesti ja visuaalisesti priimaa, mutta sanoma on jäänyt hieman ajasta jälkeen.

Tarotin Warhead-biisissä käsitellään ydinasekysymystä kylmän sodan jälkeisestä näkökulmasta:

http://www.lyricsmode.com/lyrics/t/tarot/warhead.html

http://www.youtube.com/watch?v=DHeCscvd_t8

zitrone kirjoitti...

Tokihan se hieman niin on, mutta jotenkin siihen liittyy myös paljon nostalgiaa ja retroutta, mikä tekee minusta vieläkin varsin kuunneltavan. :)