tiistai 29. maaliskuuta 2011

Talven tunnelmista kesän haaveisiin

Oi talvi, miksi tulit takaisin? Katselen lumihiutaleita, mutteivät ne enää säväytä. Tuuli puhaltaa taas takkini läpi niin, että on vilu, vaikka pahimmat pakkaset on jo ohi. Töihin joutuu raahautumaan kumisaappaissa, kun ei yhtään tiedä mitä räntää/loskaa/muuta taivaalta on tulossa. Ei naurata, ei. Haluan lähinnä sulkea silmäni elämän realiteeteilta. Olisin jo niin valmis pakkaamaan talvikengät takaisin kaapin perukoille ja kaivamaan keväisemmät puolestaan esille. Raahaan kaupasti kotiini kukkia toisensa jälkeen, kun on vaikea ymmärtää, kuinka suuret kinokset vielä elämääni ympäröivät.


Sentään on valoisaa. Aurinko muistuttaa, että johonkin lämpimämpään aikakauteen ollaan siirtymässä. Eivät kuvat kerro sydäntalvesta, vaan aurinkoisista päivistä, toinen toisensa perään (ensimmäiset kuvat on otettu Vallilasta viime viikonloppuna):



Pasilassakin raiteiden välillä alkoi näyttää viime viikolla kevään merkeiltä. Jos tarkkaan katsoo, raiteiden välissä on nähtävissä jo vähän maata. Valitettavasti viimeiset kaksi päivää onkin sitten taas satanut lunta (eikä kukaan oikeasti enää halua nähdä niitä lumisia kuvia):

Kokonaislumimäärä kyllä hirvittää. Tuntuu, että joka toisessa nurkassa on joku suuri lumenjättöpaikka, eikä se varmasti ole sulamassa ennen kesän helteitä. Esimerkiksi Pasilassa näyttää juurikin tältä (löydätkö kuvasta lumensiirtokoneen?):

Toisaalla näyttää taas tältä (tarkkasilmäiset voivat huomata tästäkin kuvasta bussipysäkin):

Epätoivoon en ole vajoamassa kevään suhteen. Ostin lennot Roomaan. Se lämmittää vähän, vaikka pitkä on vielä aika kesään. Roomassa on jotain ihmeellistä taikaa, aivan kuin historiankirjat olisivat heränneet eloon. Rakennusten jäänteet keskellä keskeisiä puistoja, merkit asumusten keskellä. Suurkaupunki, jolla on niin vahva sidos menneeseen.

Vaikkei kokonaan pitäisi elämää haaveilulle pitäisi perustaa, alkavat suunnitelmat selkiytyä tulevaa kesää varten. Suunnitelmissa olisi siis Roomaa, Chicagoa, Nykkiä, Yyteriä ja yleistä hengailua. Toivottavasti jossain välissä ehtisi myös mökille palvomaan Suomen suvea, nauttimaan laiturilla olosta, kesäisestä järvestä ja ympäröivästä luonnosta.

Ei kommentteja: