lauantai 15. toukokuuta 2010

Uuden kevään henkäys

Tuulenhenkäys, muisto. Kevään tuoksu. Lintujen laulu. Kevät ja kesä puhkeaa kukkaansa ja ympäristö herää eloon. Tuntuu, että myös kaikki tutut ovat heränneet jostain talviluolistaan ja alkavat puuhata kaikkea mahdollista. Itse heräsin taas eloon pyörämatkoista. Aamut alkavat ihan eri tavalla ja tulee mieleen opiskeluajan kesät, jolloin yhtä lailla kulki pyörällä töihin. Silloin oli vielä vapauden tunne, kun ei liikaa stressannut töistä tai muustakaan maailman haasteista.

Lämpimät kesäiset yöt, rakastan niitä. Voisin kulkea öisillä kaduilla vaikka kuinka paljon. Niiden lumo on pimeässä, joka elää niin vahvasti. Kadut ovat täyttyneet yön kulkijoista, jotka ottavat ilon irti hetkestä. Vaatteita ei tarvitse raahata kilokaupalla, vaan riittää se, mikä verhoaa kehoa soveliaisuuden rajojen mukaan.

Öitä kuljen ehkä taas yksin, mutta se on kuin palaisi vanhaan tuttuun kotiin. Ei silloin murehdi tulevaisuutta, mennyttä tai muutakaan. Ainoa, mitä toivoo, että hetken voisi pysäyttää ja muistaa lämmöllä myös niinä öinä, kun on kylmää ja kurjaa.

Ei kommentteja: