lauantai 8. toukokuuta 2010

Seuraava parisuhteen sivu on tyhjä

Harmaata, hetken elämä on harmaata. Muisti kertoo, että ennenkin on näistä pohjakosketuksista selvitty. Silti se ei vielä kovasti piristä, on vielä liian aikaista. Tuntemukset vaihtelevat tällä hetkellä kovasti - hetken on hyvä olla, hetken haluaisi lähteä etsimään jotain uutta ja hetken taas maailma tuntuu kaatuvan niskaan. Pahimmillaan kaikki tunteet ovat vain päällekkäin samaan aikaan, eikä oikein tiedä, että mitä pitäisikään tuntea.

Toisaalta ylipäätään tuntee, mitä ei sitäkään pidä väheksyä tai aliarvioida. Viime kuukaudet ovat merkinneet paljon, sillä muuten se ei niin kirpaisisi. Kiitos ja kunnia sille, koska oikeastaan eniten pelkäisin sitä, jos elämäni haipuisi pois, merkitsemättömään harmaaseen massaan, jossa tunteella ei ole merkitystä. Välitin oikeasti ja laitoin itseni likoon. Yhäkin on vaikea hahmottaa, mikä oli varsinainen syy erolle, mutta parisuhteet ovat aina kahden kauppa. Jos toinen tuntee, ettei halua olla mukana, ei siitä suhdetta enää saa aikaiseksi. Jos asiaa pitkittää, pahentaa vain omaa oloaan.

Tunteiden myrskyyn auttaa aika, joka aina ennenkin on parantanut haavat. Ystävät, jotka ovat yhä lähellä ja välittävät, tuovat helpotusta. Ensimmäisistä suhteista on oppinut sen, ettei elämä voi pyöriä yhden parisuhteen ympärillä, koska silloin suhteen kaatuessa katoaa kaikki, mikä tuo merkitystä elämään. Kevät on muutenkin puhkeamassa kukkaan ja elämä herää koloistaan. Kun vielä vähän toipuu, voi elämään paistaa taas aurinko aivan entisellä tavalla.

Lopuksi vielä yksi vanha klassikko, PMMP ja Joutsenet:

Ei kommentteja: