sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kilometrejä keräten

Olen vuosia jo viihtynyt pyörän selässä. Kesäisellä säällä on ihana taittaa kilometri toisensa jälkeen raikkaassa ulkoilmassa ja hienoissa maisemissa. Joskus on tullut mietittyä, kuinka paljon sitä loppupeleissä pyöräileekään kesän aikana. Ainakin satoja kilometreja, vaikka kilometrien kokonaismäärä riippuu kauniiden päivien lukumäärästä.

Tänä vuonna saatan hyvinkin saada varsinaisesta pyöräiltyjen kilometrien määrästä selvää: Kilometrikisa alkoi ja joukkueittain kerätään kesän aikana kilometreja. Kilometrikisan järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ja Suomi pyöräilee -kampanja. Osallistuminen on kaikille ilmainen.

Varsinaisen kisan palkinnot ovat yhden hengen palkintoja, ei voiton vuoksi ole järkeä kisata. Voitto muutenkin on varsin utopistinen, sillä omalla sunnuntai- ja työmatkapyöräilyllä ei juurikaan kisata urheiluseurojen pyöräilijöitä vastaan. On silti mielenkiintoista seurata, mihin lukemiin tässä kesän aikana pääseekään. Bonuksena työpaikkani lahjoittaa punaiselle ristille pienen summan jokaista työntekijän pyöräiltyä kilometria kohden. Voin sitten raportoida vaikka tännekin, mikä on ollut kesän saldo.

Ei kommentteja: