maanantai 31. lokakuuta 2011

39 nuppua

Joulukaktus on päättänyt, että paras aika kukkimiseen on juuri nyt, vuoden pimeimmällä hetkellä. Älä kysy miksi, en minäkään ymmärrä. Silti perinne on jatkunut jo kolmen vuoden ajan. Onnessani laskin siinä olevan 39 nuppua, joka kyseiselle kasville on noin 10 kertaa aikaisempien nuppunen määrä. Näistä ensimmäiset 10 nuppua ovat jo avautuneet, eli näillä näkymin kasvi on ihan täysillä kukkimassa - uusia avautuu koko ajan kun silmä välttää.

Myöskään orkidea ei ole vielä heittänyt henkeään: se kukkii yhäkin yhtä kauniisti kuin muutama viikko sitten. Yksikään kukka ei ole vielä luovuttanut talven pimeydelle ja pidän peukkuja pystyssä, että kukkia näkyisi myös marraskuun ajan. Joulukuussa voi sitten miettiä muita joulun kasveja.

Sää on vielä epätavallisen leuto: en ole vieläkään laittanut pyörää talviteloille. Vieläkin jaksan sykkiä töihin ja takaisin, kun ulkona asteet pyörivät siinä 10 asteen tietämillä. Ensimmäisistä yöpakkasista ajattelin vetää rajan - jäisille kaduille en halua lähteä ajamaan. On silti outoa ajatella, että vuosi sitten näihin aikoihin tuli jo lumi, joka kesti koko talven. Hämmentävää.

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

se tykkää sun uudesta asunnostasi, eikä ihme!

zitrone kirjoitti...

:)

No, niin tykkään minäkin. ;)