maanantai 24. lokakuuta 2011

Musiikkieväistä uutta voimaa

Lokakuun loppu, sateet, syksyinen hämärä. Vielä ei ole vaihtunut kellon viisarit ja talveenkin on yllättävän pitkä matka. Sitä ennen pitää kömpiä pimeydessä töihin, taistella loskan läpi ja hikoilla ratikkamatka muiden matkustajien kanssa. Eteiset täyttyvät kurasta, kalenteri tehtävistä töistä.

Ei ehkä maailman inspiroivin ympäristö, joten se on kiva unohtaa hyvän musiikin ja mukavan tekemisen parissa. Jostain syystä olen kuunnellut aika paljon ruotsinkielistä musiikkia viime aikoina. Tässä taas hyvä esimerkki:

Raymond & Maria: Ingen vill veta var du har köpt din tröja



Video on oikeastaan tehty erikseen itse bändistä. Virallisempaa videota voi katsella täällä. Se on tosin englanniksi - tykkäsin enemmän ruotsinkielisestä versiosta. Jottei ihan bändiä kokonaan unohtaisi, ohessa on itse bändiläisten Nej:



Ruotsinkielinen musiikki ei toki ole ainoata, mitä kuuntelen. M83 - We own the sky (niin kesäistä tunnelmaa, ettei mitään rajaa):



Aeroplane - Superstar (Lady Gagan ja kumppaneiden irvoasujen jälkeen tämä oli mielestäni hauska):



Little Dragon - Twice (tämä oli niin söpö video, että oli pakko laittaa, vaikka olen maininnutkin bändin jo aikasemmin):



Gold Panda - You (valitettavasti en löytänyt kunnon videota, biisistä tuli silti korvamato)



Näillä eväillä jaksaa taas ihmetellä ja löytää se tunnelmallinen pimeys syksyn synkkyydestä.

Ei kommentteja: