keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Valoa pimeyteen

Alkuviikon ajan olen kulkenut kuin sokkona töihin. Maanantai-aamuna en huomannut oikeastaan kuin erikoisia tötsiä, joihin en kiinnittänyt huomiota. Ajattelin, että ne liittyivät jotenkin uuteen vuoteen. Illalla oli jänniä valoja ja Kaisaniemen puisto täyttyi hämmentävistä äänistä. Ohi kulki ihmisryppäitä kameroidan kanssa. Erikoista, outoa. Olin jäässä. Kaivoin kameran silti taskusta ja otin pari kuvaa valaistusta puusta.

Tiistai-aamuna tötsät olivat jo vanhoja tuttuja. Töihin kävellessä ajatukset olivat suuntautuneet lähinnä juniin, jotka kahtena päivänä putkeen olivat jo myöhästelleet runsaasti. Illalla olin lähdössä kotiin ja tajusin lopulta, että valoilla, liikenteen estävillä aidoilla ja pakkasessa sinnikkäästi seisoskelevilla järjestysmiehillä saattaisi olla jokin yhteys. Menin juttelemaan ja kävi ilmi, että kyseessä on tapahtuma nimeltä valon vuodenaika. Kuntosalikäynti jäi väliin ja lähdin tutustumaan valaistuun Helsinkiin.

Valoja löytyi Espalta Eduskuntatalolle. Unioninkatu 38 oli välipysähdys, sillä siellä esiintyi tulisirkus klo 18, 19.30 ja 21. Tykkäsin sekä kaduista, rakennuksista kuin sirkuksestakin. Kuvia tulee lähipäivinä, kunhan ehdin nukkumaan jonkun yön tässä välissä. Varpaat olivat jäässä ja sormet kohmeessa, joten vinkkinä kävijöille suosittelen kymmentä vaatekerrosta. Ellei satu olemaan jokin kylmän maan ihmelapsi, joka ei palele koskaan. Tapahtuma jatkuu muistini mukaan 9.1. asti ja se on ilmainen. Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja: