lauantai 1. tammikuuta 2011

Tervehdys uudelle vuodelle

Hei Uusi Vuosi! Mitä sinä minulle kertoisit, jos uskaltaisin kysyä? Pidätkö sisälläsi uusia seikkailuja, vai onko elämä vain sitä samaa arkea? Löytyykö elämän valopilkku matkalle mukaan, vai jatkanko ihmettelyä omaan suuntaani? Jos huudan kainosti tuuleen, niin vastaako se minulle jotain?

Mitä salaisuuksia pidät sisälläsi? Kerrotko minulle, kun talven päivät kääntyvät kevättä kohti? Suputatko korvaani, jos suuntaa pitäisi vaihtaa? Annatko minulle mahdollisuuden nauttia elämän suurista kohokohdista? Otatko kainaloosi silloin, kun maailma on musta, eikä mikään enää huvita? Kasvatatko minusta ihmisen, joka haluaisin olla? Jätäthän silti pienen pilkkeen silmäkulmaan ja leikkisyyttä huulille?

En tiedä, mitä sinulta haluaisin, vai haluaisinko ollenkaan. Elämä tuntuu olevan hyvä tässä ja nyt. Haluaisin pysähtyä hetkeen, ja silti tiedän, että se jatkaa menoaan. Millainen on uusi koti, vai löydänkö sitä ollenkaan? Täyttyykö elämä pelkästä etsimisestä, kun niin paljon helpompi olisi vain pysyä paikallaan? Vai jäänkö turhaan haahuilemaan silloinkin, kun suunta olisi jo selvillä?

Viime vuonna tähän aikaan kuvittelin, että sydämeni on viety. Tämä vuosi paljasti kuvitelman vääräksi ja auttoi jatkamaan. Mitä uusi vuosi tuokaan eteen sydämelleni? En halua tietää. Haluan silti tuntea ja välittää. Uskoa tulevaan, vaikken tiedäkään, mitä se pitää sisällään. Eiköhän se selviä ajallaan, viimeistään vuoden päästä tähän samaan aikaan.

Ei kommentteja: