tiistai 11. tammikuuta 2011

Lomaprojektit

Projektityöskentely on välillä varsin mielenkiintoista ja jännää. Projekteja tulee ja menee ja joskus niitä on liian montakin päällekäin. Lomalla haluaa sitten vältellä kaiken maailman projekteja viimeiseen asti.

Silti joskus tupsahtaa ideoita, jotka on hauska toteuttaa lomalla. Joululomalle en virallisesti ollut päättänyt mitään tavoitteita tai projektia, mutta aika monen pienen projektin kanssa tuli silti puuhattua. Ei sitä niin helposti turkistaan pääse. Tässä muutama lopputulos:

- Kämppä siistiksi projekti: tämä yllättäen feilasi osittain, koska lomalla on kivempi joskus vaan olla. Alkuperäinen tavoite kohdistui erityisesti suureen, uhkaavaan paperikasaan läppärin takana. Tietokonepöydän paperinippu pieneni puoleen, mutta lopuille papereille en oikeasti jaksanut tehdä mitään. Lieventävänä tekijänä on kuitenkin se, että loman viimeisenä päivänä pesin jääkaapin, uunin ja mikron, kun paperityöt eivät huvittaneet. Samalla myös kukat uusiutuivat ikkunalaudalla, sänky sai uudet lakanat ja kylppäri uuden maton. Ikkunalaudalle kotiutui myös joukko ledejä. Alkuperäistä tavoitetta ei saavutettu, mutta loppupeleissä odotustenhallinnan johdosta sisäiset toiveet ylitettiin.

Kuva ikkunalaudasta:

(tarkoitus oli kuvata ledejä ja siksi huone on pimeä)

Projektin lopputulos: huomattiin, että projekti laajeni huomattavasti alkuperäisestä laajuudesta ja sen myötä viivästyi. Jaksotetaan työt tehtäväksi tulevien viikkojen aikana.

- Projekti joululahjat: oli onnistunut, ainakin tuntui siltä. Valmistui ajoissa (viimeinen lahja saapui 23. päivä postitse) ja ainakin yritystä riitti. Ensi vuoden parannusehdotus: voisi olla hyvä idea olla jättämättä kaikkea aina viime tinkaan.

- Projekti lapaset: Paria viikkoa ennen joulua sain idean neuloa jämälangoista lapaset. Ensimmäistä neulottiin ahkerasti paria päivää ennen joulua ja toinen lapanen muodostui pienestä lankakasasta joulupäivänä (note to self: lapanen päivässä on vähän turhan vauhdikas tahti sille, että voi pitää mielikuvaa idyllisestä jouluisesta neulomisesta). Hienot niistä silti tuli (ottaen huomioon, että nämä olivat toiset lapaset ikinä, jotka olen neulonut ja edellisistä taitaa olla 10 vuotta aikaa) ja alla löytyy yksi näytekappale:

Projektin lopputulos: Lopputulokseen pääseminen oli erittäin tiivis rutistus ja lopputuotteet ylittivät odotuksen, sillä ne pitävät sormet lämpimänä. Mieli säilyi myös hyvänä, mutta nyt voi hyvällä omallatunnolla pitää hetken taukoa neulomisesta.

- Projekti liikunta: tarkoituksena oli kerrankin nauttia vapaasta ja liikkua sydämen kyllyydestä. Ajatukset kumpusivat joogassa ja kaikessa muussa. Toteuma: ei tapahtunut joululomalla, mutta tapahtui viivästetysti. Olin sairaana joulun ja uuden vuoden välin, eikä kuumeessa heiluminen sovi vanhoille soluilleni. Päätin siis jättää väliin ja viettää loman vällyjen alla. Projektin lopputulos: aikataulutetaan uusiksi.

- Projekti liikunta vol 2: Loppiaisen yhteydessä tutustuin uuteen lajiin, Zumbaan. Liikuntakeskusten vakiokäyjille varmaan ei mitään uutta, mutta itse olen viettänyt syksyni muiden harrastusten parissa. Siitä voisin kirjoittaa vaikka erikseen. Lisäksi onnistuin kiipeilemään kaverin kanssa menestyksekkäästi alkeiskurssin jälkeen. Saavutin jopa katon hallitusti ja omassa värissä pysyen (tosin, se oli se kaikkein helpoin rata). Projektin lopputulos: onnistuminen, tosin joogaan ei vieläkään ehtinyt.

Keväälle on yhtä sun toista tiedossa, mutta yritän pitää ne mahdollisimman ei-projektimuotoisina. Silti voi olla tiedossa "kämppä hakusessa", "lasketteluviikonloput" ja "kaverien kanssa hengailu"-projektit tiedossa, joita varmaan kannattaa priorisoida korkealle oman elämänlaadun kannalta - edes vähemmän projektimuotoisina.

Ei kommentteja: