torstai 12. elokuuta 2010

Oi tähdenlento

Tähdenlento tummalla taivaalla. Hieraisin silmiäni ja mietin, oliko se oikea. Oliko se vain näköharhaa tai mielikuvitusta? Saisinko esittää toivomuksen ja mikä se olisi, jos yksi asia toteutuisi?

Monet mahdollisista toiveista olisi varmaan sellaisia, joissa itse ei ole arpaa määrätä kohtalon kiemuroita. Monia asioita voi lähtökohtaisesti valita - esimerkiksi mikä kiinnostaa niin, että sen eteen haluaa tehdä töitä.

Elämään tulevia ihmisiä on mahdotonta ennustaa tai valita. Voi vain pitää kiinni niistä, joihin on tutustunut ja joista oikeasti välittää. Elämäntilanteitakin on monesti vaikea ennustaa - ei koskaan tiedä, milloin sattuman oikut puuttuvat peliin. Silloin voi vain yrittää pysyä positiivisena ja nähdä asioiden parhaat puolet.

Ei kaikkea voi elämässä valita ja määrätä ja tiettyyn aikuistumiseen kuuluu kanssa sen hyväksyminen, ettei aina tapahdu ihmeitä tai aina tule nurkan takaa vielä jotain ihmeellisempää. Oppii arvostamaan sitä mitä on rakentanut ympärille ja osittain pitää niistä kiinni. Ehkä sitä voisi kutsua juurtumiseksi tai vakiintumiseksi. Se ei silti tarkoita samaa asiaa kuin tylsä tai kaavoihin kangistunut.

Tänään varmaan toivoisin, että voisin jatkaa tätä hetkeä vielä pidempään. Että saisin pitää ne tärkeät ihmiset lähelläni, nauraa vapautuneesti meren rannalla ja katsoa, kuinka ilta laskeutuu kaupunkiin. Voin haaveilla hiljaa, että elämä lutviutuu uomeniinsa ja tulevatkin päivät tuovat mukanaan iloa ja onnea. Niitä salaisiakin toiveita voi olla, joskin niitä en tänne taida paljastaa. Ne olivat tähdenlennon ja minun välisiä salaisuuksia, jotka tulivat hetkessä mieleen ja sieltä myös hetken päästä kaikkosivat. Hetken huumaa parhaillaan.

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/T%C3%A4hdet+ja+avaruus+Nyt+on+paras+aika+bongata+t%C3%A4hdenlento/1135259255038

täytyy katsella taivaalle viikonlopun festareilla!

zitrone kirjoitti...

Juu, ehdottomasti. Hauska yhteensattuma, sillä oikeasti olin eilen ihan hämmästynyt, että oikeinkohan näin tähdenlennon. Mutta iltataivaalle voi lähipäivinä katsella hyvin syin. :)