keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Erilaista auttamista

Joulun jälkeen täyttyvät kuntokeskukset ihmisistä, jotka lupaavat uudestaan aloittaa sen kauan sitten unohdetun liikuntaharrastuksen. Kuukauden päivät tunneille pitää ilmoittautua etukäteen tai sitten vähintään tulla huomattavasti aikaisemmin paikalle. Kansantaloudellisesti tällainen jojoilu näkyy ehkä selkeimmin kuntokeskusten tuloksissa, kun vuodeksi sitoutuneet kuntokoulun mallioppilaat jättävät harrastuksen kesken.

Pystyn hyvin samaistumaan heihin, sillä ilmojen parantuessa en itsekään viihdy hikisessä salissa. Mieli tekee ulos, ulos ja ulos, eikä sille oikein löydy mitään estoa. Kuntosali vaatisi kaverin, sillä muuten sinne ei oikein jaksa vaivautua. Tunnit taas riippuvat ohjaajasta ja niiden valikointi on sattumankauppaa. Silti nostan hattua niille, jotka uuden vuoden myötä päättävät parantaa elintapojaan ja karistaa muutama ylimääräinen kilo.

Jos mielesi halajaa kuntokuurille tai laihdutukselle olisi tarvetta, voisit samalla yrittää auttaa Nepalin lukutaidon kehittämisessä. Suomen terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkisti tällä viikolla sivuillaan kampanjan, jossa jokaisesta laihdutetusta kilosta lahjoitetaan 15 euroa Nepalin opetuksen kehittämiseen. Se, kuinka tämä käytännössä toteutetaan, jäi minulle uutisesta vielä hieman epäselväksi. Ehkä asiaan tulee lähiaikoina tarkennuksia.

Julkistuksesta tuli hieman mieleen "the yes manien" tempaukset paremman maailman puolesta. Ideana kampanja on kuitenkin mainio ja jos kiinnostuit, voisi kuvitella, että sivuilla julkistetaan vielä myöhemmin jotain tarkempaa tietoa asiasta. Luulen, että omat kevään tavoitteet ovat lihaksien saamisessa takaisin. Sairastelu on vienyt lihaksia ja kiloja, joten mieleelläni haluaisin terveemmän ulkomuodon. Kampanjaan voi siis olla haasteellista osallistua. Silti on mielenkiintoista seurata, miten paljon tämä projekti käytännössä etenee ja kuinka paljon hyvää siinä saadaankaan aikaan.

Ei kommentteja: