tiistai 6. huhtikuuta 2010

Nettihaasteita myös kotimaassa

Kyllä, kuvia on vielä tulossa. Osoittautui yllättävän työlääksi, kun kotikoneeni nettipiuha oli sanonut itsensä irti. Jotta asia ei olisi aivan yksinkertainen ja nettipiuha sopivan helppo syyllinen, niin muilla läppäreillä kyseinen piuha toimi oikein hyvin. Tämä tarkoitti, että vika oli läppärissä ja sitä sitten olenkin yrittänyt fiksata - turhaan.

Lopulta meni hermot ja löysin itseni asentamasta Windowsia uudestaan. Tämän jälkeen piti kaivaa nurkista softien cd:t ja kaivaa mielestä ne kaivatuimmat ilmaisohjelmat, jotta kodin viihdekeskus löytäisi uuden elämän. Ehdoton hohtoelämys oli, että windowsin uudelleenasennuksen jälkeen koneessa alkoi toimia nettikin. Enää ihanat 77 uutta windows-päivitystä, joita ladatessa sai rattoisasti kulutuettua hetken, jos toisenkin. 56. päivityksen kohdalla kone alkoi köhiä yliannostuksen merkeissä (vähemmästäkin!) ja loppuja en sitten onnistunutkaan asentamaan.

Pääsiäisen kruunasi se, että kone toimii taas pääpiirteittäin samoin kuin ennen. Sain kuvat ladattua jopa koneelleni, joskin onnistuin kadottamaan kaikki viimeisen puolen vuoden aikana näpsityt kuvat. En tajunnut ottaa varmuuskopioita ihan kaikista kansioista. Aina ei voi voittaa, mutta ainakin uudet kuvat olivat vielä turvassa muistikorteilla. Ne vaativat vielä hieman perkaamista, mutta valoa näkyy jo tunnelin päässä.

Ei kommentteja: