maanantai 19. huhtikuuta 2010

Hauskoja yksityiskohtia

Hong Kong on täynnä hauskoja pieniä yksityiskohtia. Toki se vaatii sitä, että pitää silmät auki kiireisessä suurkaupungissa, että on hetki pysähtyä ja ihmetellä ympäristöä, joka muuten jäisi huomaamatta. Vastapainoksi kiiltäville pilvenpiirtäjille olen kerännyt tähän pieniä yksityiskohtia, jotka toivat hymyn huulille.

Paikka koirien tarpeille. Haluaisin nähdä ne omistajat, jotka pystyvät määrittelemään lemmikkinsä hädän näin tarkasti näin pienelle alueelle.


Puistossa kannattaa varoa vettä, varsinkin jos sen syvyys on suunnilleen 20 cm.


Lintuhäkki keskellä porraskäytävää. Hongkongilaiset tuntuvat olevan hulluina pieniin lenteleviin kavereihinsa:

Hissi, joka käy vain joka neljännessä kerroksessa. Korkeiden talojen ihmismassan jaotteluun tämä tuntui olevan varsin selkeä keino jakaa ihmismassat neljään osaan. Silti tuli oltua hisseissä, joissa henkilöiden määrä ylitti huomattavasti ohjeistuksen:


Suloinen patsas Kowloonin puistossa:

Vastaava patsas Hong Kongin taidemuseon pihalla:

Patsas, joka heräsi henkiin, kun tuli pimeää:

Kaupan ikkuna, josta löytyi yllättävää kieltä (jos lukee mustan ilmoitustaulun):

Kauppa, jolla on hauska nimi:


Muoviruokaa myyvä kauppa (siis niitä muovista rakennettuja annoskuvia, joita näkee aasiassa ravintoloiden ikkunoissa):

Luistinrata keskellä kauppakeskusta. Siellä huomasi taas, ettei pystyssä pysyminen luistelussa ole läheskään itseisarvo:


Tämä tältä erää, joskin kuvia vielä riittää. Hauska on oikeastaan, että niihin on saanut hieman etäisyyttä, osaa katsoa kokonaisuutta aivan uusilla silmillä. Kuvia on siis tiedossa vielä aika moneen otteeseen, jos ei suurta vastalausetta kuulu.

Ei kommentteja: