keskiviikko 6. elokuuta 2008

Kuvia kesäisestä Euroopasta

Työn alku toi perinteiset kiireet mukanaan, joten ei ole ollut aikaa kirjoittaa tai vetää yhteen noita viime matkan kokemuksia. Kuvat kertovat monesti enemmän kuin tuhat sanaa, joten ohesta löytyy muutama kuva viime matkan varrelta:


Anniksen pihaa Porissa. Villiä ja vapaata, värien ja muotojen sekoitus, joka harvoilla pinnoilla oli näin harmoninen. Porissa tosiaan vietin muutaman päivän, tiistaista perjantaihin tutustuen Yyterin rantoihin ja jazziin rennolla asenteella.

Sitten oli nopea pysähdys Tukholmassa, josta matka vei ensin Pariisiin ja myöhemmin Barcelonaan. Jotkut saattavat tunnistaa oheisen rakennuksen myös Dan Browinin Da Vinci-koodin elokuvaversiosta. Itse en ole elokuvaa kuitenkaan nähnyt, ainoastaan kuullut asiasta.

Pariisin katakombeissa on aika jylhät seinät, kun kuuden miljoonan pariisilaisen luut ovat muodostettu muureiksi, jonka välistä pitää kävellä.

Barcelonassa taas iloisemmat teemat, väriä kaupunkikuvaan on tuonut varsinkin Gaudi. Tämä rakennus kuvastaa legendaa taistelusta lohikäärmeen kanssa. Pääkallot ovat tavallaan yhäkin läsnä, mikäli katsoo tarkkaan esimerkiksi rakennuksen parvekkeita.

Seuraavana Gaudin ikuisuusprojekti, jonka valmistumisesta voi olla hyvin montaa mieltä. La sagrada familia, jonka pystytys ja varsinkin viimeistely vaatii vielä aika monta sukupolvea. Sen verran on sentään saatu aikaan, että seinät ja katto on pystyssä ja lisäksi yksi pieni osio kirkosta.
Pylväissä Gaudi otti malliaan läheisestä luonnosta, nimittäin puista. Seuraavassa kuvassa erottuu myös hyvin nuo rakennustelineet, jotka olivat vahvasti läsnä.

Vielä vähän Gaudia, nimittäin Park Güell. Virkistysalue, tai oikeammin asuinalue, jonka Gaudi suunnitteli barcelonalaisille. Valitettavasti he eivät oikein ymmärtäneet mestarin ideoita, joten suunnitelluista taloista rakennettiin vain kaksi ja niistäkin toisessa asui Gaudi itse. Näin ollen alue toimii puistona sekä turisteille että monille erilaisille esiintyville taiteilijoille. Ja mikä ettei ajoittain paikallisillekin.


Sitten oli erään illan kohokohtana valoshow, josta me ei oltu kuultu ennen reissua mitään. Kannattaa kuitenkin käydä katsomassa, mikäli mahtaa eksymään Barcelonaan lämpimänä viikonloppuyönä kesäaikaan.


Viimeisenä turisteja kuhissut Tukholman vanha kaupunki.
Uutta reissuakin taas pukkaa, tällä kertaa kuitenkin toiselle puolelle Atlanttia. Saa nähdä onnistuuko reissu, matkaan pitäisi lähteä jo viikonloppuna, eikä lentoja ole edes vielä varattu.

Ei kommentteja: