sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Käsitöiden riemujuhlaa

Joulukuun alku on perinteisten markkinoiden ja myyjäisten aikaa, jolloin ihmisten intoa ja kätten taitoja voi vain ihailla. Esimerkiksi tällä viikonlopulla ja vielä maanantaina on TOKYO:n (TAIK:n opiskelijoiden) myyjäiset TAIKin tiloissa (Hämeenkatu 135 b), kohta avautuvat vanhan perinteiset joulumyyjäiset ja varmaan espallakin alkaa pian teltta jos toinenkin nousta pystyyn. Lisäksi on perinteiset naisten messut ensi viikonloppuna Wanhassa satamassa.

Olen ehkä siinä mielessä vanhan kansan ihminen, että rakastan mennä katsomaan, mitä ihmiset ovat myöhäisinä syysiltoina jaksaneet väkertää. Monesti nämä tapahtumat toimivat myös ihanana inspiraation lähteenä, josta aina silloin tällöin saa uusia ideoita ikuiseen joululahjaideakeräykseen, jossa pyritään löytämään läheisille jotain kivaa ja osuvaa. Lisäksi välillä tekee ihania löytöjä ja on kiva tukea jotain aloittavaa muotoilun, taiteen tai käsityön ammattilaista, jolle varmasti kaikki tuki on tarpeen.

Tänään oma suuntani oli kohti TAIK:in myyjäisiä, jotka olivat sinänsä ihan mielenkiintoinen kokemus. Pussukat, magneetit, vedokset ja korut tuntuivat olevan pop, samoin myös erikoiset aiheet, kuten esimerkiksi torttu-aihe (juu, ei se joulutorttu) koruissa ja paidoissa sekä eräs Helsinkiä kuluneen vuoden aikana kiertäneen kyseenalaisen taideteoksen inspiroimana tehdyt piparit. Hieman jotain kivaa (ja tietyssä mielessä sovinnaisempaa ja tavanomaisempaa) löysinkin, mutta koska ne menevät ihmisille, jotka jopa ajoittain lukevat tätä blogia, niin ei siitä sen enempää. Jos haluatte nähdä pöydät omin silmin, niin huomenna maanantaina on vielä aikaa, muussa tapauksessa kannattaa mennä muihin joulumyyjäisiin tai odottaa ensi vuoteen!

Ei kommentteja: