keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kierrellen kaarrellen Hyde Parkissa

Ensimmäinen unohtunut asia on huomattu. Se on piuha, joka yhdistää kameran koneeseen. Ei siis auta mitään, ilman kuvia on pärjättävä. Vaihtoehtoisesti pitää ottaa kuvia kännykällä ja saada ne jollain lailla liitettyä läppäriin.

Saapuminen Lontooseen oli helpotus. Naapuripenkissä oksenteleva lapsi ja edessä pomppinut maailman levottomin aikuinen eivät kieltämättä luoneet erityistä lomatunnelmaa ympäristöönsä. Kone oli onneksi ajallaan ja laukkukin löytyi varsin piakkoin. 

Kentältä suuntasin Piccadillyllä keskustaan. Nopeapikin juna oli olemassa, mutta Piccadilly sattui pysähtymään juuri sopivasti majapaikan viereisellä pysäkillä. En jaksanut säätää, joten valinta oli aika luonteva. Heathrow kenttänä toimi paremmin kuin muistin (toki en tullut varmaan pahimpaan aikaan), kaikki sujui ihan näppärästi ilman suuria jonoja. 

Metrolla matka keskustaan meni alle puolessa tunnissa. Kensington Southilla pähkäilin hetken verran, että mihin suuntaan lähteä. Arvoin uloskäynniksi Royal Albert Hallin, joka osoittautui erittäin osuvaksi valinnaksi. Katutasoon päästyäni huomasin sattumalta pienen kyltin hotellin nimellä nuolten kera. Sitä seuraamalla vastaanottomuodollisuuksien kautta pääsin huoneeseen tunnin sisään siitä, kun metroon ensi kertaa nousin. Ei paha.

Hanavettä ei voi juoda ja kunnollinen ruokakauppa on vielä haussa. Lähes naapurista löytyi yksi pikkuputiikki, josta sai isoimpaan nälkään täytettyä leipää sekä vettä yötä varten. Isot vedet olivat loppu, eli pienten pullojen voimalla mennään tämä päivä. Huomenna voisikin sitten ainakin yrittää etsiä aamupalan jälkeen jotain fiksumpaa vedenhakupaikkaa.

Illan päätteeksi pyrähdin vielä kiertelemässä lähialueita. Hyde Parkiin oli parin minuutin kävelymatka, joten kiertelin siellä puolisen tuntia. Tämän jälkeen kiersin vielä Royal Albert Hallin sen kunniaksi, kun se vaan oli niin lähellä. Upeita rakennuksia. Historian havinaa parhaimmillaan. Silloin tällöin tiputteli muutama pisara vettä, joten kaikki tuoksui aivan ihanasti kastuneelta metsältä. Huumaava tuoksu. Tuntui lopulta siltä, että loma on todellakin alkanut.

Ei kommentteja: