sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Kuvia Tallinnasta

Tallinna on kaupunki, jonka olen löytänyt uudestaan tämän vuoden aikana. Muistan käyneeni siellä lapsena ja sen jälkeen on tullut pitkä tauko. Toki opiskelija-aikana saatoin joillain risteilyillä käydä, mutta silloin itse kaupunkiin tutustuminen olikin sitten vähän toinen juttu.

Ensi kerran olin Tallinnassa toukokuun lopussa, jolloin kaverien kanssa kiertelin kaupunkia ristiin rastiin. Hämmästyin suuresti; kaupunkia on restauroitu hienosti ja vanhat rakennukset on kunnostettu. Kaupunki on täyttynyt ihanista kahviloista, ravintoloista ja menomestoista.

Kaupunki on myös ihanan pieni: vanhakaupunki on helposti kierrettävissä kävellen ja pidemmälle pääsee helposti esimerkiksi vuokraamalla pyörän. Ratikoita on helppo käyttää (kunhan muistaa ostaa matkalipun ensin esim. R-kiosk-kojuista) ja taksitkin on Helsingin hintatasoon nähden todella halpoja (matkat maksavat 5-10 e riippuen kohteesta).

Oheinen kuva on viime reissun hotellin ikkunasta (rakastan tätä näkymää kaupungin kattojen yltä):


Yksityiskohtia ovenkarmista:


Kojut, jotka edustavat minulla sitä perinteisempää muistoa Tallinnasta. Näitä on ollut siellä muistini mukaan aina:


Kapeat kujat luovat oman tunnelmansa.


Portti:

Tämä kuva taisi olla viime kesältä. Ilma ei enää ole ihan niin aurinkoinen ja puissakin näkyi lehtiä hieman vähemmän.


Keskiaikainen rakentaminen ei aina ole ollut selkeintä mahdollista:


Ihania sisäpihakahviloita:

Lisää kaupungin kattoja (muistaakseni) Tompeanmäen päältä katsottuna:

Mahtavat (kesäiset) myrskypilvet:


Bongaatko söpön auton?

Vanhaa ja uutta yhdistäen:

Muurin vieressä:
Kuvia minulla on Tallinnasta paljon, samoin kivoja muistoja ja kokemuksia. Tämän vuoden jälkeen vanha kaupunki on tullut tutuksi ja olen tehnyt retkiä myös ydinkeskustan ulkopuolelle. Jotain näistä matkoista/aihealueista voisi esitellä enemmänkin, nyt on kuitenkin aika mennä nukkumaan.

Ei kommentteja: