tiistai 5. heinäkuuta 2011

Itsenaisyyspaivan juhlistusta

Eilen suuntasin aikaisin aamulla outletteihin, jotka olivat pieni pettymys. Mielestani ne olivat kalliimmat kuin Chicagossa, valikoima oli pienempi ja muutenkin ns. tarjouksia oli vahemman. Samaa tavaraa saa myos taalta kaupoista samaan hintaan/halvemmalla, jos vain tietaa mita etsia. Joka tapauksessa, reissu ei ollut huono siina mielessa, etta enemman olisi harmittanut outlettien valiin jattaminen. Nyt voi sitten keskittya muihin nahtavyyksiin ja kokemuksiin, niin etta viela on aavistuksen tilaa laukussakin.

Ilta meni taas suunnittelemattoman suunnitellusti. Siis siten, etta oletko menossa katsomaan ilotulituksia? - juu olen, missa niita voi nahda, meiningilla. Lahdin kuuden maissa suuntaamaan keskustaan kohden ja kyselin metrossa ja kaduilla, etta minne kannattaisi menna. Times Squaren lahella kyselin yhdelta poliisimiehelta, etta mihin pain menisit ja han osoitti, etta tuossa suunnassa on Hudson river. Siina sitten lahdin kavelemaan rantaa kohti ja jossain vaiheessa alkoi vakimassaa ollakin jos sen verran paljon, etta oli helppoa kavella massan mukana. Paadyin lopulta todella hyville mestoille (12 th avenuen ja 34 th streetin risteykseen), jossa oli hyva nakyvyys joelle, josta ilotulitukset lahtivat. Niita lahetettiin 5 eri linjassa, mutta en saanut sielta oikein hyvia kuvia kuin kahdesta lahimmasta. Ilotulitukset kestivat aika pitkaan - raketteja ei todellakaan saastelty.

Paluumatkaa jannitin vahan, silla porukkaa naytti olevan liikkeella satoja tuhansia. Iso ihmismassa, joka valui suuntaan jos toiseen. Loppupeleissa metroverkosto osoittautui toimivaksi ja vaikka metrot olivat taysia, paasin hyvin takaisin majapaikalle. Tanaan sitten nukuinkin pitkaan ja olen vasta nyt lahdossa tutustumaan keskustaan.

Ei kommentteja: