maanantai 4. heinäkuuta 2011

Ensimmaiset paivat ihmetellessa

Kaksi paivaa Nykissa. Jostain syysta olen ollut hyvin lomatunnelmissa, enka ole kovinkaan paljon jaksanut suunnitella mitaan etukateen. Lauantaina pyorahdin Brooklynin Flea Marketilla, joka oikeastaan oli ruokatori. Taman jalkeen suuntasin lautalla Manhattanin etela-karkeen, jossa kavelin mm. Wall Streetia ja Broadwayta pitkin. Pyorin jonkun verran myos China Townissa ja lopulta ylitin Brooklyn Bridgen kavellen - paatyen takaisin Brooklyniin, tosin pahemmin eksyneena. Ilta alkoi olla jo sen verran hamara, etta uudella aluella en viitsinyt ilman karttaa ikuisuuksia pyoriskella - onneksi taksit kulkevat ja ne ovat suhteellisen halpoja. Samalla opin, etta oikeampi paikka majapaikalle on Williamsberg.

Eilen salamoi ja ukkosti, joten alkuperaisten suunnitelmien sijaan oli museopaiva. Paadyin ostamaan citypassin, jolla voi sitten vahan enemmankin pyoria paikallisissa museoissa ja nahtavyyksissa. Museon lisaksi kavelin keskikaupungilla bongaten mm. Flat Iron Buildingin ja ihmetellen Times Squaren vilinaa.

Ensitunnelmat ovat varsin hyvat. Nykki ei varsinaisesti avaudu vierailijalle yhta avoimesti kuin Chicago - 30 miljoonaa vuosittaista turistia takaa sen, etta kiinnostus yhteen pieneen muurahaiseen valtavassa meressa on aika pieni. Silti olen tuntenut oloni turvalliseksi ja tervetulleeksi. Nyt kutsuvat outletit, kun aleista on kaynnissa viimeinen paiva. Lisaksi keksin, miten saan valokuvia lappariini (minulla on lappari mukana, mutta olen ollut varsin laiska avaamaan sita), joten lahipaivina voi tulla postauksia jopa kuvien kanssa.

Ei kommentteja: